Een gedeelte van het logo van Whydonate. Alleen het beeldmerk.

Voorbeeld acties
Laat je inspireren door andere fundraisers.

Fundraiser

Rollatorrace

Het verhaal

ewoners van Zorgerf Buiten-land kunnen vaak niet meer zelf fietsen. Dat neemt niet weg dat zij wel enorm kunnen genieten van een fietstochtje in de frisse buitenlucht. Daarom werd een actie gestart om een vierpersoonsfiets aan te kunnen schaffen. Een nobel doel! Zorgerf Buiten-land heeft toen een rollatorrace georganiseerd om geld in te zamelen. De actie was een groot succes en de fiets kon worden aangeschaft!

directions_run

Succesfactoren

 • Nobel doel
 • Enthousiaste en betrokken actievoerders

Fundraiser

Dam tot Damloop VUmc Alzheimercentrum

Het verhaal

Het VUmc Alzheimercentrum levert sinds jaar en dag strijd tegen de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie. Zij levert zorg en doet onderzoek. Dit onderzoek dient om deze ziektes beter vast te stellen en beter te kunnen begrijpen.
Hun ultieme doel is om deze ziektes te kunnen behandelen en voorkomen. Dat zou de sociale-, maatschappelijke- en economische problemen die deze ziektes met zich meebrengen aanzienlijk beperken.
Voor zo’n onderzoek is veel geld voor nodig. Daarom besloten wij bij Aegon om met een team van (arts)-onderzoekers, neuropsychologen, neurologen, patiënten en twee hoogleraren een actie te starten. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit o, zo belangrijke doel, lopen wij mee met de Dam tot Dam-loop.

directions_run

Succesfactoren

 • Populair sportevent
 • Betrokkenheid van een grote onderneming
 • Deelnemers actie uit alle segmenten van de organisatie

Fundraiser

Veiling voor Stichting 22Q11

Het verhaal


Twee moeders van kinderen met het 22Q11 syndroom zijn een actie begonnen om geld in te zamelen voor Stichting Steun 22Q11. Naast de geldinzamelingsactie, zoeken zij zo ook meer bekendheid voor Stichting Steun 22Q11. Deze stichting werkt nauw samen met het expertise centrum in Utrecht.
Met deze actie willen zij bereiken dat de diagnose 22Q11DS sneller gesteld wordt en er meer begrip komt voor deze kinderen en hun naasten.
Hiervoor organiseren zij een veiling van allerlei nieuwe artikelen. De gehele opbrengst van de veiling komt ten goede aan de stichting.
Zonder de steun en de donaties van zovelen, had deze actie geen kans van slagen gehad! Wij zijn dolblij met het behaalde resultaat. Zo blijkt maar weer eens dat je nog steeds samen sterk kunt zijn!

hourglass_full

Succesfactoren

 • Persoonlijke betrokkenheid
 • Niet alleen een goed gevoel voor de donateur, maar ook een pakje in de post.

Fundraiser

Snor er af voor vroedvrouw opleiding

Het verhaal


Ik ben de voorzitter van de Stichting Amurang. Wij zetten ons in voor kansarme kinderen uit Indonesië (in Amurang en Tondano). Normaal gesproken zijn het altijd anderen die fondsenwervingsacties organiseren. Maar deze keer ben ik degene die actie gaat voeren.
Nynke Beintema, ons bestuurslid heeft mij uitgedaagd om mijn snor er af te halen voor € 600,-. Die snor heb ik al sinds mijn 14e jaar, dus dat was wel even slikken. Maar, uiteindelijk wint het goede doel! Van dat geld kunnen we bijvoorbeeld Maria Tojo weer een jaar laten leren. Zij volgt een opleiding tot vroedvrouw.
Zodra die € 600,- binnen is, gaat mijn snor eraf. Daarna organiseren we een Amurang-meeting, zodat iedereen kan zien dat die snor er echt af gaat!

stars

Succesfactoren

 • Haalbaar doel
 • Ludieke actie
 • Goede promotie via (social) media

Fundraiser

Scan Covery Trial 2018

Het verhaal


Wij, Karen en Antoine van Dijk, nemen deel aan de Scan Covery Trial 2018. Dit is een autotocht van ruim 7.000 kilometer die voert naar het noorden van Scandinavië in winterse omstandigheden van sneeuw, ijs en lage temperaturen.
Wij koppelen deze tocht aan geld inzamelen goed doel, namelijk het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant in Veldhoven.
Toen een van onze dochters 13 jaar geleden veel te vroeg geboren werd en zij 8 weken in het Maxima Medisch Centrum moest verblijven, hebben wij veel gebruik mogen maken van het Ronald McDonald Huis in Veldhoven.
Het is in zo’n situatie fijn om dicht bij je kind te kunnen zijn. Wij hebben ons destijds erg thuis gevoeld in het Ronald McDonald Huis. Het huis ademt een goede en rustige sfeer uit en de vrijwilligers die er werken zijn fijne mensen. Het Ronald McDonald Huis kan bestaan vanwege giften.
Door het inzamelen van geld met deze actie willen wij graag iets terug doen voor de goede tijd die wij er hebben doorgebracht. Nu en in de toekomst hopen we dat ouders gebruik kunnen blijven maken van het huis.

directions_run

Succesfactoren

 • Originele actie
 • Betrokken actievoerders
 • Herkenbaar voor velen

Whydonate

#1 cross-continent crowdfunding & fundraising platform voor particulieren, goede doelen en organisaties.

Menu
Top