Privacy en cookies

[vc_row height=”huge” us_bg_image=”23390″ bg_type=”bg_color” seperator_enable=”seperator_enable_value” seperator_type=”multi_triangle_seperator” seperator_position=”bottom_seperator” seperator_svg_height=”30″ seperator_shape_background=”#ffffff” boxed_columns=”medium”][vc_column][ultimate_spacer height=””][vc_column_text]

Privacy statement
Wij gaan vertrouwd met uw gegevens om.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Waarom dit privacy statement?

Graag maken we je duidelijk welke persoonsgegevens wij gebruiken, waarom wij dit doen en hoe wij deze gegevens beschermen. Op deze manier ben je volledig op de hoogte.

Wij vinden het beschermen van jouw persoonsgegevens erg belangrijk en wij zullen jouw gegevens alleen gebruiken om onze services aan je te kunnen verlenen, je een betere gebruikerservaring te geven en om onze services te kunnen verbeteren. Wij houden ons hierbij aan de Wet bescherming persoonsgegevens.

Jouw account op Whydonate

De volgende gegevens kun je in jouw Whydonate account invullen:

  • Voor en achternaam
    Zodat we je netjes kunnen aanspreken en we andere gebruikers op het platform kunnen laten zien wie je bent.
  • E-mail
    Zodat je je kunt identificeren wanneer je inlogt op jouw account en zodat we je kunnen mailen.
  • Wachtwoord
    Deze wordt gecodeerd opgeslagen zodat alleen jij deze kunt achterhalen, wij dus niet en ook niemand anders.
  • Profielgegevens
    In je profiel kun je meer informatie over jezelf en het goede doel delen zodat andere gebruikers kunnen zien wie je bent en om wat voor doel het gaat. Zo kunnen wij gerichter doelen aan donateurs koppelen.
  • Locatie
    Zodat wij jou inzicht kunnen geven waar de donatie is gedaan.
  • IBAN
    Zodat wij de donaties kunnen afschrijven van en bijboeken op het juiste IBAN.

Wij gebruiken al deze gegevens om een zo goed mogelijke service te leveren en om het platform zo gebruikersvriendelijk mogelijk te houden. Welke informatie van jouw profiel zichtbaar is voor andere gebruikers, beslis je zelf. Dus als jij geen persoonlijke informatie wilt delen met andere gebruikers, dan hoeft dat niet. Wij willen er zeker van zijn dat jij tevreden bent met de gehele ervaring van ons platform, dus als je jouw identiteit als supporter / donateur geheim wilt houden, dan kan dit. Zo kun je bijvoorbeeld anoniem een donatie doen. Dan wordt je naam niet bij de donatie getoond. ​

E-mail contact

We sturen je alleen een e-mail wanneer jij ons eerst mailt, of wanneer je gebruik maakt van een onderdeel van onze website waarvoor we je per e-mail een bevestiging willen sturen (bijvoorbeeld na registratie of na ontvangst van een donatie). E-mails met bijvoorbeeld een aanbieding sturen we alleen, wanneer jij ons daarvoor toestemming geeft.

Daarnaast kun je je aanmelden voor de reguliere e-mail update, waarmee wij je af en toe een update sturen met de meest interessante ontwikkelingen en projecten op het platform. Je kunt je hier uiteraard te allen tijde voor afmelden via je account.

Delen met anderen

In sommige gevallen verstrekken wij gegevens aan andere partijen, namelijk wanneer wij een wettelijke verplichting hebben, wij bewerkers inschakelen om diensten in opdracht van ons te doen, of dit noodzakelijk is om onze rechten te beschermen.

Buiten deze gevallen geven wij jouw persoonsgegevens uiteraard nooit aan andere partijen zonder jouw toestemming.

Wij plaatsen zonder jouw toestemming ook nooit berichten op je account bij Facebook, Twitter, Whatsapp, Google+, LinkedIn.

Je gegevens beheren

Wil je weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben? Of wil je dat wij je gegevens wijzigen of verwijderen uit ons systeem? Geen probleem. Neem even contact met ons op, via het (e-mail)adres dat onderaan dit Privacy Statement is genoemd.

Cookies 

Cookies zijn kleine tijdelijke tekstbestanden voor je computer. We maken gebruik van verschillende cookies zoals functionele en analytische cookies.

Door het gebruik van de cookies herkennen we je als je ons platform opnieuw bezoekt en hoef je niet steeds dezelfde informatie opnieuw in te voeren. Het helpt ons ook om te leren hoe je onze site gebruikt zodat wij het continue kunnen verbeteren en gebruiksvriendelijker voor je kunnen maken.

Maar ook hier geldt: als je niet wil dat wij cookies gebruiken, is dit geen enkel probleem. Je kunt cookies zelf uitzetten in je browser. Hou er dan wel rekening mee dat het platform dan niet altijd optimaal werkt.

Analyse gegevens 

Whydonate gebruikt Google Analytics voor statistische analyses over de manier waarop jij de services van Whydonate gebruikt. Google Analytics verzamelt informatie over hoe je navigeert, hoeveel tijd je doorbrengt op ons platform, hoeveel tijd je op een bepaalde pagina doorbrengt, vanuit welke website je op de Whydonate website bent gekomen, datum en tijd dat je Whydonate gebruikt, type browser dat wordt gebruikt en het IP adres van je mobiele telefoon, tablet en websites die je bezoekt na gebruik van het Whydonate platform. Deze informatie wordt verzameld en geanalyseerd voor het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van het Whydonate platform en het verbeteren van Whydonate’s marketing activiteiten.

Beveiligde betaalomgeving

Wij vinden het heel belangrijk dat jij veilig kunt doneren en donaties ontvangen. Daarom maken we gebruik van een beveiligde internetomgeving zodra je begint met het betalen van je donatie. Op deze manier krijgen anderen niet de kans om stiekem mee te kijken.

Via SSL (Secure Socket Layers) worden je transactiegegevens versleuteld over het internet verstuurd. Je herkent de veilige SSL verbinding aan https:// in de adres balk van je adres.

Servers

De hosting van het platform wordt uitgevoerd door onze betrouwbare partner Google waarbij we gebruik maken van hun datacentrum in België. De servers waar de gegevens staan opgeslagen, staan hierdoor binnen de Europese Economische Ruimte (EER). Wij zullen alle mogelijke beveiligingsmaatregelen treffen om ervoor te zorgen dat je persoonsgegevens veilig op deze servers staan en binnen de EER blijven.

Vragen, opmerkingen of tips?

Als je nog vragen, opmerkingen of tips hebt, aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Stichting Whydonate
Website: www.whydonate.nl.
E-mail: hello@whydonate.nl
Telefoonnummer: +31 (0)85 744 1174

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]