Sophie: Kwart Marathon van Egmond

Sophie: Kwart Marathon van Egmond

Maatschappij

Created by :

Sophie: Kwart Marathon van Egmond

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Lieve familie en vrienden,

Op 8 januari hoop ik een mooie prestatie neer te zetten tijdens de kwart marathon van Egmond. Het wordt een pittige race waarbij we 7 km over strand rennen, in de winter. Als beginnende hardloper ben ik dan ook hard aan het trainen! Ik doe dit niet alleen voor mijzelf maar wil graag hiermee het werk van stichting Bootvluchteling steunen.

Zoals jullie weten ben ik 2 Maanden geleden met Stichting Bootvluchteling mee geweest op reddingsmissie op de Middellandse Zee. Een heftige, bijzondere en mooie missie waarbij we vluchtelingen op zee van de verdrinkingsdood hebben gered. Een ervaring die veel indruk op mij heeft gemaakt. En een ervaring die mij opeens motivatie gaf deze uitdaging aan te gaan. Naast deze missie is Stichting Bootvluchteling ook actief in Griekenland; in kampen op Lesbos en Samos zorgen ze voor medische zorg en psychosociale hulp. Ook hier is extra hulp hard nodig omdat de kampen overvol zijn, mensen worden ondergebracht in barbaarse omstandigheden en er worden wekelijks nog veel mensen gered op zee. Ik heb van dichtbij gezien hoe hard deze stichting werkt om dit allemaal mogelijk te maken en wil ze graag helpen.

Een oplossing voor deze vluchtelingencrisis heb ik niet, maar zoals mijn collega Rob zei: "De wrede verdrinkingsdood is op geen enkel dilemma een passend antwoord." 

Door mij te sponsoren, kan dit mooie werk voortgezet worden. Alvast super bedankt!!!

Wil je meer informatie over het werk van Stichting Bootvluchteling, kijk dan op de site: www.bootvluchteling.nl of facebook/stichtingbootvluchteling