ReDiscoverMe 2019

ReDiscoverMe 2019 brengt verschillende werelden bij elkaar via inclusiedans. In de waarheid schuilt zoveel meer.... omdat dans het verschil maakt.

Kunst & cultuur

Created by :

Stichting ReDiscoverMe

Location:

Amsterdam, Nederland

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Begin 2018 is Damar Lamers de vloer op gegaan als choreografe met twee artiesten om haar proces van diagnose van Multiple Sclerose te vertellen in een duet. Iemand met Progressief MS en een professioneel danser hebben samen in een duet opgetreden op diverse podia.


Het gesprek wat ontstond na de optredens was erg interessant. Is dans voor iedereen? Kunnen mensen met een chronische ziekte dansen? Waarom is het dansaanbod voor chronisch zieken zo laag? Complexe vragen waarop geen eenduidig antwoord voor beschikbaar is.  

Stichting ReDiscoverMe  vraagt zich af waarom het dansaanbod over het algemeen alleen voor de gezond functionerende mens beschikbaar is. We zien daar sinds een paar jaar gestaag verandering in komen alleen, blijft het aanbod van dans voor chronisch zieken mijlenver achter. Dit terwijl, het effect van dans duidelijk bijdraagt.


Met het project “ReDiscoverMe 2019” geven we invulling hieraan door met een groep van chronisch zieken en niet chronische zieken, vijf tot acht dansduetten te maken en te presenteren.


Met ReDiscoverMe 2019 willen we twee werelden bij elkaar laten komen. Laten herontdekken. Samen en individueel. Je komt automatisch tot de conclusie dat de scheiding van deze werelden enkel is gebaseerd op een eigen gecreëerde illusie. In de waarheid schuilen zoveel meer mogelijkheden.Via 10 DansLabs, van september 2019 tot november 2020, werken we toe naar de duetten en een eindvoorstelling (december 2019) waarmee we een tour gaan doen. Een Danslab is een interactieve sessie van 3 uur met 15-20 mensen, chronisch ziek en niet chronisch ziek, begeleid door drie dansdocenten waarin, je op een speelse manier je lichaam (her) ontdekt, zoals het nu is en met de mogelijkheden die er nu zijn.


Vanuit deze DansLabs faciliteren we hen “herontdekking” op fysiek, mentaal maar vooral ook op artistiek vlak en krijgen de deelnemers de kans om daadwerkelijk als artiest op het podium te staan. De eindvoorstelling wordt gehouden in een theater in Amsterdam waarna de groep gaat toeren in regio Amsterdam op diverse festivals en in buurthuizen.