Patricia en Laura helpen SOS Dolfijn aan een nieuw onderkomen. Help jij mee? Jouw steun wordt zeker op prijs gesteld!

Patricia en Laura helpen SOS Dolfijn aan een nieuw onderkomen. Help jij mee? Jouw steun wordt zeker op prijs gesteld!

Maatschappij

Created by :

Patricia en Laura helpen SOS Dolfijn aan een nieuw onderkomen. Help jij mee? Jouw steun wordt zeker op prijs gesteld!

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

SOS Dolfijn

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Lieve familie, vrienden, collega's en andere kennissen: Wij willen hierbij geld inzamelen voor Stichting SOS Dolfijn: het centrum voor walvissen in de Noordzee. Langs de Nederlandse kust spoelt soms een levende walvisachtige aan. Meestal gaat het om een bruinvis, één van de kleinste tandwalvissen, maar soms ook om een dolfijn of grote walvis. Stichting SOS Dolfijn biedt hulp aan deze dieren in nood!

Om bruinvissen en dolfijnen te kunnen redden beschikt SOS Dolfijn over een specialistisch opvangcentrum en een speciale dolfijnambulance. Vele vrijwilligers van SOS Dolfijn staan dag en nacht klaar om zieke en gewonde dieren te verzorgen in de opvangbassins. De gezondheid van de dieren wordt nauwlettend gevolgd. Door middel van onderzoeken wordt de juiste behandelmethode bepaald. De herstelperiode is een intensief proces. Wanneer een patiënt helemaal is opgeknapt volgt de terugkeer naar zee. De afgelopen jaren hebben tientallen bruinvissen die ten dode waren opgeschreven zo een tweede kans gekregen!

Per 1 januari 2017 verlaat de stichting de huidige locatie in Harderwijk en zit vooralsnog zonder nieuwe opvanglocatie. Zonder voldoende financiële steun zal SOS Dolfijn niet kunnen blijven bestaan en zullen bruinvissen en dolfijnen in nood niet meer opgevangen kunnen worden. Zonder SOS Dolfijn sterven deze dieren een zeer nare, langzame dood op het strand. Hoe eerder SOS Dolfijn weer beschikt over een opvangcentrum, des te eerder kunnen bruinvissen en dolfijnen in nood weer de optimale hulp krijgen.

Door middel van onderzoek komt de stichting steeds meer te weten, vooral over de bruinvis. Deze kennis wordt gebruikt om de bruinvis beter te kunnen beschermen. Ook vindt SOS Dolfijn het belangrijk dat iedereen in Nederland weet dat deze fantastische dieren in de eigen Noordzee leven en dat ze bedreigd worden, door bijvoorbeeld vervuiling, geluidsverstoring en bijvangst in visnetten. Daarom besteedt de stichting veel tijd aan educatieve projecten en voorlichting.

17 oktober j.l. is bruinvis Sven door SOS Dolfijn teruggebracht naar de Noordzee. Na zijn vrijlating in zee wordt alleen bruinvis Nena nog in het opvang centrum verzorgd. Zij staat nog onder behandeling voor een longontsteking. Hopelijk kan ook zij spoedig worden teruggebracht naar zee. Helaas kan SOS Dolfijn momenteel geen nieuwe dieren meer opvangen. Bruinvissen en dolfijnen die aanspoelen, komen te overlijden als er niet voldoende geld wordt ingezameld voor een nieuwe opvanglocatie. Dit moeten we zien te voorkomen. Dus geef deze slimme en leuke dieren een tweede kans en steun stichting SOS Dolfijn vandaag nog voor het te laat is!

SOS Dolfijn is een non-profit organisatie en dus volledig afhankelijk van giften, donaties en sponsoring. Laten we samen het werk van SOS Dolfijn een blijvend bestaansrecht geven in onze Nederlandse maatschappij.

Wij geloven 100% in de betekenis en het werk van SOS Dolfijn, de mensen die er achter staan en het verschil dat zij maken. 
Elk bedrag is welkom! Hoe klein ook; alles telt! Hopelijk helpen jullie ons om SOS Dolfijn een nieuwe toekomst te geven.

Voor meer info, zie: https://www.sosdolfijn.nl/wat-doet-sos-dolfijn/onze-missie