Hulphond voor Ella

Ella is een meisje van 3,5 en zit in een rolstoel omdat zij cerebrale parese heeft (spasme na hersenbloedingen). Een paar dagen geleden is haar hond overleden. Ella komt pas in aanmerking voor een hulphond als ze 11 jaar is. De moeder van Ella werkt niet i.v.m. de zorg voor Ella. Een labradoodle is vanwege de allergie van haar moeder de enige optie. Deze honden zijn prijzig vandaar dat we deze actie hebben opgezet.

Wens

Created by :

Kim Freriksen

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 2.075 of € 2.000
103.8% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Hulphond voor Ella

Bericht van de moeder van Ella: Mijn dochtertje van 3,5 zit in een rolstoel omdat zij cerebrale parese heeft GMFCS 5 (spasticiteit door 2x hersenbloeding geboorte) Ze roept nu al dagen om Woezel (ons hondje) -Woezel maakte haar s'ochtends rustig wakker -zat bij haar als zij overstuur was -bracht en haalde haar van/naar het kinderdagcentrum (ze focusde zich dan op haar hondje en niet op de drukte van school) -zat bij haar tijdens dagelijkse verzorging. Er is nu een enorm gemis voor haar.. en voor mij natuurlijk ook. Contact gehad met stichting hulphond. Zij gaven aan dat Ella pas in aanmerking komt voor een hulphond als zij 11 jaar is (i.v.m. vergoeding). Terwijl het nu al een enorme verrijking zal zijn voor Ella! De juf gaf ook aan dat Ella verdrietig is om Woezel. Ze heeft een mooie tekening gemaakt voor woezel. Wat mijn hart natuurlijk helemaal breekt. Verlies en gemis hoort natuurlijk bij het leven, maar ze heeft al zoveel meegemaakt in haar korte leventje dat ik haar dit verdriet en gemis liever bespaar, zodat ze gewoon vrolijk door kan ontwikkelen tot dat mooie slimme meisje dat ze is. Mijn plan is om zelf aan de slag te gaan met de pup en evt cursussen te gaan volgen, zodat de hond ons kan helpen in het gezin en vooral voor Ella als hulp/kameraadje, aangezien haar netwerk al zo ontzettend klein is. Het is ook zo, dat ik (moeder) allergisch ben voor andere hondenrassen, maar niet reageer op labradoodles, vandaar weer de keus voor dit ras.

 

Ella