homowensvader en draagmoederschap in Nederland

homowensvader en draagmoederschap in Nederland

Maatschappij

Created by :

homowensvader en draagmoederschap in Nederland

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 665 of € 1.800
36.9% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Vierenhalf jaar geleden begon mijn traject om met een draagmoeder mijn kinderwens te mogen vervullen. Een traject wat snel omsloeg in een strijd en gevecht om mijn eigen rechten en acceptatie van de maatschappij. 


Mijn beste vriendin wilde mijn draagmoeder zijn. Als homoseksuele man zou je denken dat dit het moeilijkste is in het hele traject. Dit bleek de Nederlandse overheid te zijn. Mijn beste vriendin ging namelijk trouwen, wat betekende dat mijn kleine pruts automatisch haar man als vader zou hebben volgens de wet. 2 jaar procederen zou volgen, met 3 rechtszaken. 
1) De man van mijn draagmoeder moet het kind afstaan. 
2) Ik moet mijn eigen kind erkennen en ook nog eens met DNA-testen. Ondanks vooraf alles met een draagmoedercontract vast gelegd is. 
3) de draagmoeder moet het kind afstaan. 

In die 2 jaar heb ik niets te zeggen over mijn eigen kind! Als ik met m'n pruts naar het ziekenhuis zou moeten, wordt er gevraagd van wie het kind is, hij of zij staat immers niet in mijn paspoort. Een homofoob die de kinderbescherming op me af stuurt is een volgend risico. Buiten de Nederlandse overheid, is het voor mij onbegrijpelijk dat ik anno 2016 nog steeds opmerkingen krijg, dat het onnatuurlijk is, ik onnatuurlijk ben, geen kind kan opvoeden etc. 

Om mijn 4 jaar ellende om te zetten naar iets positiefs heb ik mee gedaan aan de Mister Gay Nederland verkiezing. Ik heb veel awareness kunnen creëren, en ben trots als 2de geëindigd. Maar hier mag het niet stoppen. Staatscommissie Herijking ouderschap komt eind april met een advies rapport voor onze overheid, dit gaat ook over draagmoederschap. 

Onze mr. Gay NL 2015 kan ons niet vertegenwoordigen op de Mister Gay World verkiezing en zou ik in zijn plaats mogen gaan. Voor mij de beste mogelijkheid om de mensen in Den Haag wakker te schudden! Hiervoor zoek ik sponsoring, en ik hoop dan ook heel erg dat er mensen zijn in Nederland die vinden dat homowensvaders zoals ik, recht hebben om een kind te mogen krijgen. 

 Dank je wel voor je tijd en hopelijk bedankt voor je bijdrage. 
 Liefs, Steven

extra info:
http://www.bndestem.nl/regio/roosendaal/roosendaaler-wil-kinderwens-onder-aandacht-brengen-via-mister-gay-verkiezing-1.5235098

http://www.omroepbrabant.nl/?news/236030412/Mister+Gay-kandidaat+wil+betere+wetgeving+voor+kinderwens+homoseksuele+mannen.aspx

http://www.meerdangewenst.nl/nieuws/laatste-nieuws/mr-gay-kandidaat-steven-van-akelijen-zet-zich-in-voor-wensouders/