Christiaan van der Does

Christiaan van der Does

Maatschappij

Created by :

Run for Human Rights Watch

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Op zondag 5 november 2017 sta ik samen met 39 bevriende renners aan de start van de New York Marathon. Dit jaar organiseren wij samen diverse evenementen in Amsterdam om zoveel mogelijk geld op te halen voor Human Rights Watch en het ongelofelijk belangrijke werk dat zij doen om de schendingen van mensenrechten in kaart te brengen en deze bevindingen onder de aandacht te brengen bij beleidsmakers en de media.

De grootste uitdaging van onze tijd is de klimaatverandering. Klimaatverandering bedreigt de leefsituatie, gezondheid en bestaansmiddelen van volkeren wereldwijd. Van het Midden-Oosten, Afrika, Azië en de polen, de gevolgen komen overal terug. Het kan onder andere leiden tot hongersnoden, watertekorten en zelfs tot oorlogen. De zwaksten zijn altijd het slachtoffer hiervan met als gevolg dat zij moeten vluchten. De tocht die wij afleggen tijdens de Marathon in New York is niks vergeleken met de tocht die deze klimaatvluchtelingen moeten afleggen om een nieuw, veilig thuis te vinden. 

Ik sta achter de visie van Human Rights Watch om deze schendingen te onderzoeken en te documenteren en dit uiteindelijk onder de aandacht te brengen bij de media en beleidsmakers. Ik ren voor Human Rights Watch zodat zij dit belangrijke werk kunnen voortzetten. Ik hoop dat jij mij wilt steunen om over de finish van de New York Marathon te komen, maar bovenal dat jij Human Rights Watch steunt met het belangrijke werk wat zij doen. We “Run for Our Planet”!