BRF - Boat Refugee Foundation - Inzamelingsactie Hanneke Ridder

BRF - Boat Refugee Foundation - Inzamelingsactie Hanneke Ridder

Maatschappij

Created by :

BRF - Boat Refugee Foundation - Inzamelingsactie Hanneke Ridder

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

SPRAKELOOS - Help jij mee?

De ervaringen en indrukken die ik de afgelopen weken heb opgedaan in de vluchtelingenkampen op Lesbos zijn nauwelijks te bevatten, laat staan te omschrijven. Drie weken lang heb ik gewerkt in het psychosociale team van Stichting Bootvluchteling (BRF) op Lesbos. Een stichting die medische en psychosociale hulp biedt in de overvolle vluchtelingenkampen op Samos en Lesbos.

Het niet veilig zijn in je eigen thuisland. Op de vlucht voor oorlog. Vervolging wegens je politieke, religieuze of seksuele voorkeur. Martelingen ondergaan, of het moeten aanschouwen van martelingen bij degene die je het meest liefhebt. Verhalen die de meest lugubere fantasie te boven gaan zijn keiharde realiteit. Dit is slechts een greep uit de verhalen van de gevluchte mensen die terecht zijn gekomen in Moria, het vluchtelingenkamp op Lesbos waar alle vluchtelingen die de gruwelijke overtocht per boot vanaf Turkije hebben overleefd naartoe worden gebracht.

Moria is bedoeld voor korte termijn opvang, in de praktijk is deze korte termijn een verblijfperiode van maanden, soms zelfs langer dan een jaar. Er zijn tekorten. Psychologische en medische zorg zijn schaars, zelfs bedden en water zijn er onvoldoende. Tevens is er een enorm tekort aan hoop, de ogen van de huidige bewoners van Moria zijn onttrokken van hoop en gevuld met wanhoop van het eindeloze wachten, wachten tot er besloten wordt. Besloten wordt over jou toekomst. Besloten wordt over jou leven.

Hulporganisaties zoals Stichting Bootvluchtelingen proberen samen met de vluchtelingen het beste te maken van de inhumane omstandigheden. Dag en nacht spant het team zich in om de ruim 4500 vluchtelingen hulp te bieden. Dit is op zijn zachtst gezegd een uitdaging, waarbij alle hulp welkom is. Help jij mee met een gift op de onderstaande link?


Liefs Hanneke

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alle bedragen zijn welkom! Maar om idee te geven van de onkosten van Stichting Bootvluchteling (BRF):
> Goede zorg voor een volwassen 25,- per maand
> Goede zorg voor een kind 20,- per maand

Goede zorg voor een kind kost in de winter €20,- per maand. Medicatie, hulpmiddelen als crème, middelen tegen hoofdluis, hechtmiddelen voor wonden, medische apparatuur, spullen voor lessen en andere activiteiten.