Bas Half Marathon for Albinos

Met deze activiteit wil ik albino's aan zonbescherming helpen in Afrika. Stichting Afrikaanse Albino's is geheel vrijwillig gedragen. Zo wordt elke donatie 100% voor het beoogde doel besteed!

Gezondheidszorg

Created by :

Bas Kreukniet

Location:

Utrecht, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Waarom doe ik samen met Stichting Afrikaanse Albino's (SAA) mee aan de halve Marathon van Utrecht?

Sinds 2011 ben ik vrijwilliger bij SAA en zet ik mij samen met een enthousiaste groep vrijwilligers in voor een betere kwaliteit van leven voor vele mensen met albinisme in Afrika. Met minimale middelen slaagt de stichting er in meer dan 3000 albino's consequent van zonnebrand en andere zonbeschermende middelen te voorzien. Steun dit mooie doel zodat wij in de toekomst mensen met albinisme kunnen blijven helpen! 

 

Wie zijn wij?

Stichting Afrikaanse Albino’s zet zich sinds 2004 in voor mensen met albinisme in Afrika door zonnebrandcrème te verzamelen en te transporteren naar diverse Afrikaanse landen. Ook ondersteunt de stichting lokale projecten in Afrika waarbij albino's zelf zonnebrandcrème produceren. 

 

Waarom is dit belangrijk?

Mensen met albinisme maken weinig tot geen pigment aan in hun huid, haren en ogen waardoor zij niet voldoende beschermd zijn tegen de UV-straling van de zon. Zonverbranding door overmatige zonexpositie geeft een verhoogd risico op huidkanker. Het is heel belangrijk om hen van zonnebrandcrème te voorzien, omdat dit vaak niet te verkrijgen is in Afrika. Door goede voorlichting over het gebruik van zonnebrandcrème te geven, naast de donaties, kunnen mensen met albinisme zich beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-licht waarmee de kans op huidkanker aanzienlijk wordt verlaagd.