Zwerfafval is een probleem, ook in Groningen!

Zwerfafval is een probleem, ook in Groningen!

Maatschappij

Created by :

SchoonSchip

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

SchoonSchip
€ 271 of € 10.000
2.7% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Zwerfafval is een probleem! Door SchoonSchip te steunen, help je mee hier in Groningen iets aan te doen. Het is de droom van Schoonschip om een schoon Groningen te creëren. Dit willen we bereiken door mensen bewust te maken van de mogelijke gevolgen van weggooien en zwerfafval. Afval bestaat niet als je het maar goed scheidt en het niet op de grond gooit. Bijna alles kun je hergebruiken!

Tussen de 4Mijl en WinterWelvaart doen we dit door middel van educatieve activiteiten en kunstprojecten. Tijdens de 4Mijl worden de plastic flesjes ingezameld. Van deze flesjes maken kinderen samen met kunstenares Maria Koijck een drijvend lichtkunstobject wat te zien zal zijn tijdens WinterWelvaart. Tijdens WinterWelvaart zijn er ook 'afvaljagers' die worden ingezet in de strijd tegen het afval.

Daarnaast vinden er kindercolleges plaats op 8, 15, 22 en 29 oktober. Deze colleges worden gegeven door studenten van de Rijkuniversiteit Groningen. In deze colleges staat het thema centraal "Plastic: van probleem tot oplossing".

Om het project te realiseren hebben we minimaal € 10.000,- nodig. Met dit geld verzamelen we onder andere de plastic flesjes tijdens de 4Mijl in, maar organiseren we ook de kindercolleges. Daarnaast besteden we dit geld aan de campagne van SchoonSchip tijdens WinterWelvaart én het drijvende lichtkunstobject waar daar te zien zal zijn.

SchoonSchip is een initiatief van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, Groningen Schoon dankzij mij (Stadsbeheer Gemeente Groningen), WinterWelVaart, Green Office Rijksuniversiteit Groningen en kunstenares Maria Koijck.

Hoe kun je ons steunen? Als je één van de onderstaande bedragen overmaakt, ontvang je het bijbehorende cadeau. Als je geen cadeau wilt ontvangen, kun je natuurlijk een ander bedrag doneren! Als je één van onderstaande bedragen overmaakt zonder een cadeau te willen ontvangen, geef dat aan door te mailen van: info@noordelijkscheepvaartmuseum.nl

Ik ontvang graag een cadeau bij het overmaken van:
o    € 3           voor een draagbaar asbakje van SchoonSchip
o    € 5           voor een zegelring of manchetknoop, live gemaakt op WinterWelvaart met een 3D-printer
o    € 10         voor 2 toegangkaartjes voor het Noordelijk Scheepvaartmuseum
o    € 15         voor een Mepal-broodtrommel en drinkbeker
o    € 100       voor een vaartochtje voor 4 personen door de stad met museumschip de Emma
o    € 250       voor 2 VIPkaarten voor de feestelijke opening van WinterWelvaart
o    € 1.000    voor een dag meekijken met afvalkunstenaar Maria Koijck
o    € 1.500    voor het kunstwerk van Maria Koijck