Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Extinction Rebellion Nederland

Locatie:

Den Haag, Nederland

De klimaatcrisis is nu


Van Alaska tot de Amazone, van Lapland tot Limburg, zijn we getuige van de klimaat- en ecologische crisis. In Afrika, Azië en Zuid-Amerika, waar mensen nauwelijks hebben bijgedragen aan de crisis, is klimaatchaos al extreem dodelijk. Het huidige beleid verhit de Aarde met ruim 3, wat een onleefbare situatie is voor mensen en het meeste andere leven op de planeet. Klimaatneutraal in 2050 veroordeelt ons tot een onleefbare planeet met nog meer dodelijke natuurrampen, extreme honger, oorlog, (seksueel) geweld en honderden miljoenen klimaatvluchtelingen.


Van 11 tot 18 oktober blokkeren we het hart van Den Haag en verklaren de noodtoestand voor het klimaat. We eisen dat de Nederlandse regering haar verantwoordelijkheid neemt: Doe wat nodig is en maak Nederland klimaatneutraal in 2025.


Jouw donatie is belangrijk

Voor de najaarsrebellie zijn veel actiematerialen nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan spandoeken, vlaggen, lock-on buizen, creatieve installaties, outfits en nog veel meer! In voorbereiding voor de rebellie zullen er door het hele land verschillende trainingen plaatsvinden en Nederland zal op de hoogte worden gebracht van onze acties door middel posters en flyers. Kortom, dit kost een hoop tijd en geld. Benieuwd wat jouw bijdrage nog meer kan realiseren? Hier zijn wat voorbeelden:


€ 25 = 1000 eco flyers

€ 50 = Set blokken voor het bedrukken van spandoeken en shirts

€ 100 = Een locatie huren voor lezingen en trainingen

€ 250 = 3 grote spandoeken voor protesten

€ 500 = Per maand huur ter voorbereiding op grote (kunstzinnige) acties

€ 5.000 = Actiematerialen en voorzieningen voor rebellen tijdens grote blokkades

€ 10.000 = Huur podia en en apparatuur voor legale demonstraties


Stichting ANBI-status

Donaties komen binnen bij Stichting Vrienden van XR. De stichting heeft de ANBI-status gekregen. Giften zijn aftrekbaar voor de Nederlandse inkomstenbelasting.

 

Bedankt voor jouw steun. Met liefde en solidariteit,

XR Nederland Fondsenwervingsteam

fondsenwerving@extinctionrebellion.nl

www.extinctionrebellion.nl

https://www.facebook.com/ExtinctionRebellionNL

€ 15.620 van € 25.000
62.5% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.