Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Bas en Sarie Stegeman

Locatie:

Corrèze, France

HELP ONS EEN ZELFVOORZIENEND ECO-HUIS TE BOUWEN!


Hoi! Wij zijn Bas en Sarie, twee avonturiers en natuurliefhebbers op weg naar een groenere manier van leven. Op 1 juni 2018 begonnen we aan fase #1 van ons grote avontuur: 

We verkochten al onze spullen en trokken een jaar met onze camper door Europa, op zoek naar de beste plek om ons zelfvoorzienende eco-huis te bouwen.


In de Franse Limousin vonden we ons toekomstige thuis: Anderhalve hectare wilde grond op een heuveltop aan de rand van een slaperig Frans dorpje. Ons eigen stukje aarde bevat een gemixt bos op een helling en biedt plenty space voor een grote moestuin, kippenren, windturbine en een aardige hoeveelheid zonnepanelen. Ons doel: onze footprint zo klein mogelijk maken en leven in verbinding met de natuur.


We geloven 100% dat dit is wat de aarde nodig heeft en laten je graag zien dat duurzaam bouwen ook voor jou is weggelegd! : Op www.awildjourney.com delen we onze stappen op weg naar 'Het Groene Paradijs' (en vind je tevens een selectie natuurfotografie en andere verhalen over groener leven en avonturen in de natuur).


Nu we ons stuk grond gevonden hebben, zijn we hard bezig de bouw van het huis -wat we van fundering tot dak zélf zullen gaan bouwen- te financieren. That's where you come in!Hoe zit dat precies? Een eco-huis?

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van het huis is de kas. De volledige Zuid-Oost kant van het huis zal voorzien worden van hoge ramen waar achter fruitbomen, kruiden en groenten kunnen groeien. Zo kunnen we het hele jaar door duurzaam ons eigen voedsel verbouwen! Het (regen)water dat gebruikt wordt in de keuken en badkamer, zal hergebruikt worden om deze indoor moestuin van water te voorzien. 


Omdat het huis aan de achterkant en zijkanten wordt ingegraven in de aarde is het zeer goed geïsoleerd, en hoeft er dus geen energie verbruikt te worden om het huis op te warmen of af te koelen. Wanneer het in de winter écht koud is, zullen we sprokkelhout uit eigen bos gebruiken om de super-efficiënte 'rocket stove' op te stoken. De spaarzame electriciteit die we nodig hebben zal komen van duurzame bronnen zoals wind- en zonne-energie.


Tot slot zullen we tijdens de bouw van het huis gebruik maken van gerecyclede materialen waar mogelijk. Zelfs afval (zoals blikjes en flessen) vindt een weg naar onze muren! Voor de afwerking van de muren en vloeren zullen we gebruik maken van klei en kalksteen welke afgegraven worden uit onze eigen grond. Gebruikmakend van de 'earthship' principes bouwen we op deze manier een huis dat bijdraagt aan de gezondheid van de planeet. 


Hoewel we niet kunnen wachten om onze carbon footprint nog verder te verkleinen en met onze handen in de klei te zitten, is het daadwerkelijke huis nog wel een eindje weg. Op dit moment hebben we de bouwaanvraag ingeleverd en is de burgemeester van 'ons' dorp al on board. Spannend, dus! Dat het huis er komt weten we al zeker, hoe het er precies uit gaat zien is nog even de vraag. En je zei dat het niet duur was, toch?

Al bouwen we voornamelijk met natuurlijke en gerecyclede materialen; ook liefdevol zijn voor de natuur heeft een prijskaartje. Om te beginnen zullen we een geschikt stuk land moeten financieren (check!). We zullen allerlei soorten bouwmaterialen nodig hebben, van hout en beton tot glas. Daarnaast zullen we ook moeten investeren in zonnepanelen, wind turbines, een waterfiltersysteem… De lijst is eindeloos en alles opbouwen tot een bewoonbaar geheel zal zeker veel tijd en energie kosten. Om dit huis schuldenvrij te kunnen bouwen zullen we dus aardig wat spaargeld mee moeten nemen. Dit is echter wat de aarde nú nodig heeft, en we zijn dan ook vastberaden om het goede voorbeeld te geven en dit project binnen afzienbare tijd te realiseren. En dat is waar jij ons kan helpen.

Met elke donatie komen dichter bij ons doel -  een groen leven!

Naast doneren kun je ons ook helpen door onze groeiende creatieve ondernemingen te supporten:


  • › koop één of meerdere van onze natuurfoto's (als wallpaper, afdruk of stockphoto) op www.awildjourney.com
  • › koop een kleurrijke illustratie, laat een persoonlijk aquarel schilderen of logo designen op www.studiosarie.comWe zijn enorm dankbaar voor alle hulp die we kunnen krijgen. Dit avontuur is alles waar we ooit over hebben gedroomd, en iedereen die ons hierbij helpt houdt voor altijd een speciaal plekje in ons hart. Daarnaast helpt elke donatie de aarde een schonere, groenere en betere plek te maken voor ons allemaal! We hopen en geloven hiermee onderdeel te kunnen zijn van een groeiende beweging naar een duurzamere wereld ♥


DANKJEWEL voor je support!


P.S. Als je ons in de toekomst wilt komen helpen met de bouw van dit huis, of denkt dat je ons op een andere manier kan helpen bij dit project, stuur dan een mailtje naar awildjourney@outlook.com ! Alle hulp is welkom, en we zouden het super tof vinden ons avontuur met jou te delen! Natuurlijk ben je ook heel welkom om een keertje te komen kijken wanneer het eco-huis voltooid is. We zien je daar!

Bas en Sarie
Wij, Bas en Sarie, bouwen in Frankrijk aan een zelfvoorzienend eco-huis. Een modern hobbithuis voorzien van groene energie. We willen graag laten zien dat duurzaam bouwen écht niet heel moeilijk of duur hoeft te zijn. Zelfvoorzienend wonen is de toekomst! Help je ons de aarde te verduurzamen?
€ 2.576 van € 30.000
8.6% gefinancierd
860 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.