Ondernemerschap   

Created by :

Samson Mavusi

Location:

, Kenya

Water voor Simson en zijn gezin

Samson Mwaki werkte als onafhankelijke reisleider in Nairobi. Sinds de Covid-lockdown heeft hij geen inkomen. De familie heeft een boerderij in de provincie Kitui. Met financiering voor leidingen, een extra pomp en opslagtank kunnen ze genoeg land bewerken om zijn en zijn 5 broersfamilies (31 personen) te onderhouden.


Samson is sinds lange tijd taxichauffeur in Nairobi. Hij heeft veel bezoekers van over de hele wereld door de stad en de rest van het land gereden.

Velen van hen werden vaste klanten. De laatste jaren werd hij veel gevraagd om een stadstour of safari te organiseren. Hij was erg succesvol, kocht een grotere auto en werd uiteindelijk een reisleider. Helaas maakte de Corona-pandemie hier een einde aan. Sinds de sluiting in maart is hij al zijn inkomsten kwijtgeraakt en het is niet waarschijnlijk dat hier binnenkort een einde aan zal komen.


Maar Simson is vindingrijk, dus hij was op zoek naar manieren om zijn gezin te voeden. Samen met zijn moeder en zijn 4 broers bezitten zij de boerderij van zijn vader in het dorp Nduumoni. Momenteel wordt slechts een deel van het land bebouwd vanwege gebrek aan water. In deze regio is regenval zeer schaars, zelfs tijdens de regenseizoenen was de regen de laatste jaren nauwelijks voldoende om te cultiveren. Samson heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in leidingen, een kleine waterpomp en een watertank. Hiermee kan hij een deel van het land irrigeren met water uit de rivier.

In de huidige situatie is dit niet voldoende om het hele gezin van in totaal 31 personen te onderhouden. Daarom zoekt Samson financiering voor meer leidingen, een grotere pomp en een extra watertank. De totale kosten bedragen 2200 USD. Zodra de irrigatie op zijn plaats is, kunnen ze binnen drie maanden oogsten.

€ 950 of € 2.200
43.2% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Anonymous 5 months ago
€100
Anonymous 6 months ago
€250
Anonymous 6 months ago
€25
Anonymous 7 months ago
€50
Anonymous 5 months ago
€100
Anonymous 6 months ago
€250
Anonymous 6 months ago
€25
Anonymous 7 months ago
€50