VUUR6+ Roeit voor Healthy Entrepeneurs x EFR Involve Research Project

VUUR6+ Roeit voor Healthy Entrepeneurs x EFR Involve Research Project

Maatschappij

Created by :

VUUR

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

VUUR
€ 1.052 of € 1.000
105.2% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

VUUR zal dit jaar 100 kilometer roeien bij de Pathenon-EY Ringvaart Regatta. We willen hiermee geld inzamelen voor Healthy Entrepeneurs en het EFR Involve Research Project.

Het EFR Involve Research Project is een vrijwilligersproject, waarbij het Involve Team in samenwerking met een partner een onderzoek uitvoert om een duurzame ontwikkeling te leveren aan de maatschappij. Dit jaar zal er samengewerkt worden met Healthy Entrepeneurs (HE). Healthy Entrepeneurs is een non-profit organisatie met als missie het verbeteren van de toegankelijkheid naar betaalbare en betrouwbare geneesmiddelen in ontwikkelingslanden. HE heeft een micro netwerk van franchise-nemers opgezet in verschillende ontwikkelingslanden. Met deze kleine ondernemingen willen ze gezondheidsproducten en zorg voor meer mensen toegankelijk maken. Daarnaast is een van HE's doelen het waarborgen van de kwaliteit van de medicijnen tegen een lage en betaalbare prijs!!

Het EFR Involve Research Team onderzoekt hoe Healthy Entrepreneurs de lokale bevolking kan motiveren/sturen naar preventieve middelen. Door het gebruik van preventieve middelen tegenover curatieve middelen, zal de algemene gezondheid toenemen. Je voorkomt namelijk dat mensen ziek worden! Voorkomen is beter dan genezen! In Nederland hebben we allemaal goed toegang tot preventieve zorg maar dat is dus lang niet overal zo! Daar willen wij wat aan doen.

Daarnaast wordt er ook onderzocht welke producten gemist worden en hoe de lokale bevolking geïnformeerd kan worden over ziektes en het voorkomen hiervan!

Leuk feitje is dan onze Saskia Dekkers zelf zal afreizen naar Oeganda om het onderzoek zelf uit te voeren! Zij zal er dan ook persoonlijk voor zorgen dat het geld goed terecht komt en dat de mensen daar echt geholpen worden!

Kortom, vind jij dit een goed project? Steun ons door te doneren via onderstaande link!

En wie weet tot bij de finish op 7 juni!