Vrijwilligerswerk   

Aangemaakt door :

Isabelle Koops

Locatie:

Uganda, Uganda

Samen met het ARHC uit Hilversum ga ik 2 weken lang vrijwilligerswerk doen in Oeganda. Ik vraag u om mij te helpen ontwikkelingshulp te bieden. Wilt u mij helpen met een donatie? Zodat ik in februari 2020 samen met de organisatie Travel Inventive op expeditie naar Oeganda kan. Lees mijn persoonlijk verhaal hieronder.

Actief bijdragen aan lokale ontwikkelingsprojecten in Oeganda


Wie ben ik?

Mijn naam is Isabelle Koops. Ik ben 15 jaar en ik zit in 4VWO van het Roland Holst College in Hilversum.


Wat ga ik doen in Oeganda en met wie?

Mijn school organiseert volgend jaar in maart, samen met de organisatie 'Travel Inventive', een expeditie naar Oeganda in Afrika. Na het insturen van mijn motivatiebrief ben ik uitgekozen om deel te nemen aan deze expeditie. Ik maak deel uit van een groep van 20 scholieren en 2 begeleiders en we gaan samen twee weken lang vrijwilligerswerk doen en ontwikkelingshulp bieden.


Wat doet Travel Inventive in haar ontwikkelingsprojecten voor scholieren in Oeganda?

De projecten in Oeganda zijn heel divers, net als het land zelf. Wij gaan aan de slag om een bijdrage te leveren aan de bevolking van Oeganda. Als groep bezoeken wij projecten en bieden wij ondersteuning in de programma's die de lokale bevolking helpen om op eigen benen te staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanleggen van een groentetuin, het begeleiden van lessen op scholen, het organiseren van sport -en spelactiviteiten voor kinderen en het bouwen van een bakoven. Het verblijf en de overnachtingen bij de lokale bevolking zijn 'back to basic', zonder stromend water of elektriciteit. 


Wat leer ik er van?

Tijdens de reis doe ik vrijwilligerswerk waarmee verschillende ontwikkelingsprojecten worden ondersteund, ontmoet ik de lokale bevolking en zie ik ook nog iets van het land.

Ik verwacht dat deze reis, de voorbereiding ervan, het inzamelen van voldoende geld, het doen van ontwikkelingswerk en het ontmoeten van de Oegandese bevolking met een andere cultuur en levensstandaard een indrukwekkende en leerzame ervaring zullen zijn in mijn leven. Persoonlijk ben ik ook geïnteresseerd in het kijken naar de mogelijkheden voor microkredietprojecten in het land.


Deel deze actie!

Zou u mij en de community's in Oeganda alstublieft willen steunen? Alvast heel erg bedankt!

Met het delen van deze webpagina onder uw vrienden, kennissen en contacten zou u mij ontzettend helpen om aandacht te vestigen op dit ontwikkelingswerk in Oeganda en om het geld dat er nodig is in te zamelen om deze expeditie voor mij mogelijk te maken. Het geld dat nodig is voor de expeditie wordt niet alleen door mij ingezameld met donaties, maar ook bij elkaar gespaard met bijbaantjes in een supermarkt en met oppassen op kinderen. 

                  

Volg onze expeditie 

Voor de donateurs die het interessant vinden om onze expeditie naar Oeganda te volgen, zal ik een online reisverslag maken met foto’s van onze activiteiten. Zodra het websiteadres bekend is, zal ik dit delen met de geïnteresseerden. Als u interesse heeft, kunt u dit aan mij doorgeven via mijn email adres: [email protected]


Alvast heel erg bedankt voor uw eventuele bijdrage en uw betrokkenheid bij de expeditie!


Isabelle

BeantwoordenAllen beantwoordenDoorsturen€ 375 van € 2.500
15% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.