For 22q11 to the summit! - Voor 22Q11 naar de top!

To raise money for the syndrome 22q11.2 deletion, I am going to climb Mount Kilimanjaro in Tanzania. - Om geld in te zamelen voor de sportcampagne van Stichting Steun 22q11 ga ik de Mount Kilimanjaro beklimmen. De hoogste berg van het Afrikaanse continent!

Kinderwelzijn

Created by :

Marije Weterings

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

All the information (Title, description and content) is auto-translated using Google Translate.

Mijn dochtertje van 6 heeft een chromosoomafwijking, 22q11.2 deletie. Naast deze diagnose heeft ze ook nog een Arteria Lusoria. 


Op de 22e chromosoom ontbreekt er een stukje DNA met als gevolg meerdere (tot wel 190) symptomen. De meeste voorkomende zijn hartafwijkingen, gehemelte afwijkingen en problemen in de luchtwegen. Daarnaast lopen deze kinderen achter in de ontwikkeling, hebben psychische afwijkingen en diverse andere complexe problemen. 


In 2014 heb ik een fotoboek gemaakt om dit syndroom onder de aandacht te brengen. En met succes. Een paar betrokken ouders zijn hierdoor de Stichting Steun 22Q11 begonnen. De doelstelling van de stichting is om meer bekendheid aan het syndroom te geven. Waardoor er meer begrip kan ontstaan voor deze kinderen en hun familieleden.


Het laatste jaar is het met Liv, mijn dochter, weer een enorme uitdaging. Dus ik wil wat doen. Ik wil opnieuw dit syndroom onder de aandacht brengen. En daarom wil ik graag de hoogste berg van Afrika, Mount Kilimanjaro, gaan beklimmen. De opbrengsten van deze sponsoractie gaan naar Stichting Steun 22Q11 die het gaan besteden aan een sportcampagne. Omdat sporten niet voor iedereen gewoon is.