Created by :

Mirjam & Jaap Haasnoot

Location:

Netherlands, Netherlands

Vol vuur voor de kerk in Zuid-Soedan

Motivation

Tweede Pinksterdag gaan wij lopen voor Zuid-Soedan! Onze zusters en broeders uit Kajo-Keji hebben het zwaar: ze wonen in vluchtelingenkampen in Noord-Oeganda. Met deze actie willen we hen bemoedigen en geld ophalen voor Kajo-Keji Christian College, waar jonge leiders voor een nieuw Zuid-Soedan worden opgeleid.


Samen met Jaaps GZB-collega Diane Palm lopen we van Ede naar de Duitse grens en dat is minstens 40 km! We vinden het geweldig als jullie ons sponsoren voor dit bijzonder doel!

Verbonden met elkaar - doe mee met de Pinkstercampagne!


Vuur staat voor warmte, voor gezelligheid, voor energie. Juist dat hebben we de afgelopen periode vaak gemist. We verlangen ernaar om elkaar te ontmoeten, ook als kerk. Vuur staat ook voor geloof, voor de Geest. Dat is nodig om samen weer aangewakkerd te worden en te horen hoe God met Zijn Geest werkt in deze wereld. De GZB nodigt gemeenten uit om met de wereldkerk vanuit dat verlangen met elkaar op weg te gaan naar Pinksteren. Om het vuur van het geloof te laten aansteken en zelf ook door te geven. We doen dat met de campagne ‘Houd het vuur brandend’! 


Aanwakkeren - verhalen uit de wereldkerk

Hoe is de vlam van het geloof in je leven gaan branden en hoe heb je dat vuur weer doorgegeven? Aan de hand van Romeinen 12 waarin Paulus ons oproept om ‘vurig van Geest te zijn’, willen we geloofsverhalen met en vanuit de wereldkerk delen. We hopen dat deze verhalen ons aanwakkeren om het vuur van Evangelie als kerk van Christus door te geven.


Aansteken – online-event op D.V. 15 mei

Op D.V. zaterdagavond 15 mei komt het vuur vanuit de wereldkerk naar ons toe tijdens een online-event. Op zoveel mogelijk plekken in Nederland willen we gemeenten uitnodigen voor een inspirerende en creatieve reis door de wereldkerk. Kernwoorden: elkaar ontmoeten rondom het vuur*, samen zingen, inspirerende verhalen, bemoediging vanuit de wereldkerk. 


* De plannen worden op dit moment uitgewerkt, rekening houdend met de uitdagingen waar we in deze tijd nog steeds voor staan. 


Doorgeven – lopend vuur door Nederland

Samen willen we in de week vóór Pinksteren de vlam van het geloof doorgeven en onze liefde voor zending als een lopend vuur door Nederland laten trekken. Jong en oud dagen we uit om mee te doen met een route door Nederland. Lopend, fietsend, biddend, pratend – samen op weg naar Pinksteren met een mooie opbrengst voor het zendingswerk. 

€ 1.018 of € 1.250
81.4% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Jopie 4 days ago Veel succes Jaap en Mirjam!
Dank jullie wel J&J! Dit motiveert enorm :-).
€25
Anonymous 11 days ago
Zeer veel dank!
€100
Anonymous 16 days ago Suces!
Dankje, we gaan ons best doen. Jullie aanmoediging helpt!
€50
Anonymous 21 days ago
Geweldig!
€50
Jopie 4 days ago Veel succes Jaap en Mirjam!
Dank jullie wel J&J! Dit motiveert enorm :-).
€25
Anonymous 11 days ago
Zeer veel dank!
€100
Anonymous 16 days ago Suces!
Dankje, we gaan ons best doen. Jullie aanmoediging helpt!
€50
Anonymous 21 days ago
Geweldig!
€50