VoedselLoket Almere

VLA helpt Armoede Almere uit

Voedsel & water

Created by :

VoedselLoket Almere

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Over het VoedselLoket Almere

Het VoedselLoket Almere (VLA) wil mensen, die zelf niet voldoende geld te hebben om alle vaste lasten te betalen en te leven, zo snel mogelijk weer financieel zelfstandig maken.

In de tijd die dat kost ondersteunt VLA deze huishoudens met basisboodschappen, kleding, speelgoed, ondersteuning in de vorm van gratis aanbod en advies, én een verplicht hersteltraject via een professionele hulpverlener.

Hulp van VLA is nooit vrijblijvend. VLA verwacht dat klanten actief deelnemen aan een hulpverleningstraject. VLA kan met trots melden dat haar cliënten gemiddeld na zo'n 6 maanden weer op eigen benen kunnen staan.

Klanten kunnen met een persoonlijk tegoed zelf shoppen in onze supermarkt. Hier hebben we altijd een voorraad houdbare producten en basics voor het huishouden. De voorraad van de supermarkt komt binnen via supermarktacties (inzamelingsacties via supermarkten) en via giften. Via de VLA VoedselTuinen werken we nu ook aan ons verse assortiment.  

Momenteel werken er zo'n 150 vaste vrijwilligers en 450 actie vrijwilligers voor ons. De laatsten helpen vooral bij de supermarktacties.  

Wij gaan voor een Almeerse samenleving zonder armoede. Help ons armoede te bestrijden