Help patiëntjes spelen

Ook ziekenhuispatiëntjes willen buitenspelen. En in een Virtual Reality speeltuin kan dat! Help jij ons met de ontwikkeling hiervan? PlaygroundVR is een vrolijke, virtuele speeltuin voor kinderen in het ziekenhuis. Hier kunnen de patiëntjes spelen met vriendjes en even vergeten dat ze ziek zijn. Dat is ons doel.

Gezondheidszorg

Created by :

PlaygroundVR

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 8.975 of € 55.000
16.3% funded
45 day(s) left

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Elk kind wil buitenspelen, ook kinderen in het ziekenhuis.

Wat missen ziekenhuispatiëntjes het meest? Buitenspelen! Maar sommige zieke kinderen mogen niet eens hun bed of kamer uit. PlaygroundVR wil ook dié kinderen samen laten spelen. En in onze vrolijke, virtuele speeltuin kunnen ze dat! Help jij ons met de bouw hiervan?


In virtual reality ervaren zieke kinderen namelijk een heel andere omgeving. Daar zijn ze vrij om te doen wat ze willen. Ze vergeten even dat ze ziek zijn. Uit onderzoek blijkt zelfs dat ze minder pijn voelen bij bijvoorbeeld een vervelende prik! En in een speeltuin leren kinderen sociaal en creatief te zijn. 


Om PlaygroundVR speelklaar te maken voor de patiëntjes, hebben we donaties nodig. En als we ons hele streefbedrag ophalen, kunnen we de speeltuin, inclusief VR-brillen, minstens één jaar lang gratis aanbieden aan de patiëntjes op kinderafdelingen van drie Nederlandse ziekenhuizen. De donaties worden gebruikt voor het laatste stukje ontwikkelingen software en voor de financiering van de hardware.


Bekijk de video en lees eronder verder!
Virtueel samen spelen

Als kinderen de VR-bril opzetten, liggen ze niet langer in een ziekenhuisbed. In plaats daarvan staan ze in een vrolijke, virtuele speeltuin met vriendjes. Daar liggen ballen om mee te gooien, er is een uitkijktoren om te beklimmen en er staan bomen om achter te verstoppen. Want ze kunnen er zelfs verstoppertje spelen met andere patiëntjes, klasgenoten of familieleden die in het ziekenhuis op bezoek zijn. Zodra zij ook een bril opzetten, kunnen ze meespelen.


De mooiste reactie tot nu toe? Er zijn er zoveel. Maar het was zeker bijzonder toen een ziek kind een VR-bril opzette, glimlachte en zei: “Het voelt voor mij alsof ik even niet meer in mijn rolstoel zit.” En er zijn meer voordelen!

Sneller herstellen

PlaygroundVR kan namelijk ook de stress bij patiëntjes verlagen. En dat kan weer bijdragen aan een sneller herstel. 


Virtual Reality blijkt zoveel afleiding te geven, dat patiënten duidelijk minder angst en pijn ervaren tijdens een vervelende behandeling. Onze virtuelespeeltuin kan dus helpen als een kind een pijnlijke prik krijgt.

Kinderen helpen mee

We ontwikkelen PlaygroundVR voor en mét kinderen. Zij weten tenslotte alles over buitenspelen. Middelbare scholieren onderzochten voor ons hoe de ideale speeltuin eruit moest zien. Groep-achters hebben de virtuele speeltuin voor het eerst getest.


Daarnaast krijgen we bij de bouw veel hulp en advies van pedagogen, buitenspeel-experts, Jantje Beton en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Oók de Cliniclowns steunen ons.

Help jij ons mee?

We zijn al een heel eind, maar het bouwen van de virtuele speeltuin kost tijd en geld. Wij, (Jason, Freek, Emiel en Koen) zijn supergemotiveerd en steken graag die tijd in dit project. De glimlachjes die PlaygroundVR op de gezichten tovert, blijft voor ons elke keer bijzonder. Met jouw hulp kunnen wij onze droom waarmaken om de speeltuin verder te bouwen en het bij meerdere kinderafdelingen aan te bieden.

Met ons streefbedrag kunnen we kinderafdelingen van drie Nederlandse ziekenhuizen een jaar lang, gratis de speeltuin én de nodige hardware aanbieden. Help jij mee met jouw donatie?

We horen graag van je 

Wil je meer info, heb je vragen of ben je benieuwd naar de speeltuin? Neem gerust contact met ons op via de mail: jason@playgroundvr.nl. 


Veelgestelde vragen

Is Virtual Reality schadelijk voor kinderen? Hebben ze straks de hele dag een VR bril op?

Er is geen reden om te denken dat een VR-bril schadelijk is en we streven naar een gezond en verantwoord gebruik van VR. Als kinderen de bril opzetten wordt de speeltijd gelimiteerd, dus ze zullen nooit te lang in VR zijn.Wanneer kunnen de kinderen met PlaygroundVR spelen?

Eind dit jaar zal PlaygroundVR al worden ingezet in de eerste ziekenhuizen in Nederland. Houd deze pagina in de gaten waar PlaygroundVR straks te vinden is.


Voor welke leeftijden is PlaygroundVR?

PlaygroundVR is er voor kinderen vanaf zes jaar. En ja, opa en oma kunnen natuurlijk ook meespelen!


Waar gaan de opbrengsten naar toe?

5% wordt ingehouden door het WhyDonate platform als fee. 47,5% van de opbrengsten wordt gebruikt om de VR-hardware (brillen en andere apparatuur) te schenken. Met het totale streefbedrag kunnen we de hardware schenken aan 3 kinderafdelingen. De overige 47,5% gaat naar de kosten voor de verdere ontwikkeling van de virtuele speeltuin.


Wat als je het streefbedrag niet haalt?

Dat zou natuurlijk jammer zijn! Dan gaan we de opbrengsten alsnog verdelen voor ontwikkeling en het aanbieden van de benodigde hardware, zoals hierboven is beschreven.Ik wil meehelpen met een eigen actiepagina! Hoe doe ik dat?

Je kunt je actiepagina aanmaken en verbinden met deze crowdfund, zodat het geld naar dit project gaat. Voor meer info kun je ons benaderen op 0623292431.