Onderdak   

Created by :

Villa Vrede

Location:

Utrecht, Nederland

Villa Vrede - Lockdown beweegactie

Kom jij met een sportieve challenge in actie om geld in te zamelen voor Villa Vrede, een inloophuis en activiteitencentrum voor ongedocumenteerde mensen in Utrecht?

 

Wie zijn ongedocumenteerden?

In Utrecht wonen tussen vier- en vijfduizend ongedocumenteerde mensen: personen zonder een geldige verblijfsvergunning. Het is een gevarieerde groep mensen, bestaande uit uitgeprocedeerde asielzoekers, slachtoffers van mensenhandel, alleenstaande moeders met kinderen die hier geboren zijn, staatlozen, migranten en mensen wier vergunning is afgenomen. Waar sommigen willen door migreren of terugkeren naar hun land van herkomst, kunnen of willen anderen dat niet.

In Nederland hebben deze mensen geen rechten. Zo mogen zij bijvoorbeeld na hun 18e niet meer naar school, mogen ze niet werken (zelfs niet als stagiair of vrijwilliger) en zij hebben geen toegang tot niet-essentiële medische zorg of juridische steun. Het is daardoor een kwetsbare groep mensen, maar desalniettemin met een ongelooflijke dosis veerkracht en doorzettingsvermogen.

Gelukkig zijn er in Nederland verschillende organisaties die zich inzetten voor ongedocumenteerde mensen. Zij proberen hen zo goed mogelijk te helpen en te voorzien in hun basisbehoeften. Zo ook Villa Vrede.

 

Wat doet Villa Vrede?

Villa Vrede is een plek waar deze mensen overdag heen kunnen om zich te ontspannen, te ontwikkelen en anderen te ontmoeten. Een plek om je thuis te voelen, je was te doen en te eten. Een plek om te zijn, waar je niet als “onzichtbaar” of “ongedocumenteerd” gezien wordt, maar als uniek mens. Daarnaast zet Villa Vrede in op de activering en persoonlijke ontwikkeling van haar bezoekers. Dat doet ze zowel binnen- als buitenshuis. Binnen Villa Vrede zijn er verschillende activiteiten waar bezoekers aan mee kunnen doen, van taalles tot tuinieren. Daarnaast koppelt Villa Vrede bezoekers aan dagbestedingsplekken in de stad Utrecht die bij hun passies en talenten passen. Check voor meer informatie en voorbeelden www.villavrede.nl.

 

Waarom is deze actie nu nodig?

Je kunt je voorstellen dat het voor deze mensen een enorm lastige tijd is nu. Met o.a. de koud, corona en de verdeeldheid in de samenleving. Juist in deze tijd is Villa Vrede van extra toegevoegde waarde. Met deze actie willen we geld ophalen om de activiteiten van Villa Vrede nu van extra slagkracht te voorzien in deze pittige tijden.


Wat ga je doen?

1) Stel jezelf een sportief beweegdoel. Daarbij ga je nét iets verder, harder of langer dan normaal. Denk aan 15 km hardlopen, 20 km wandelen, 100 push-ups, 100 km fietsen, 30 km skaten, etc.

2) Vind minstens 5 sponsoren, voor (indien mogelijk) minimaal 10 euro. Die kunnen doneren via deze pagina. Al het gedoneerde geld gaat rechtstreeks naar Villa Vrede.

3) Voer je beweegdoel zo snel als mogelijk uit.

4) Motiveer mensen om je heen (familie, vrienden, collega’s, buren, …) om ook mee te doen!

5) Tag Villa Vrede op de Instagram: @villa.vrede en Facebook: https://www.facebook.com/villavrede. Zo helpen we elkaar en anderen te motiveren.

 

Mocht jij of jouw kennis niet in staat zijn om te sporten (schaken is overigens ook een sport), maar Villa Vrede wél heel graag willen steunen, dan kun je natuurlijk ook gewoon rechtstreeks een donatie doen via dezelfde bovenstaande link.

 

Een echte win-win situatie dus: jij geeft jezelf een sportieve uitdaging (en verliest je corona-kilo’s) en draagt tegelijkertijd een steentje bij aan het werk van Villa Vrede!

 

Het zou super zijn als je meedoet en je bijdrage levert! Nog vragen, opmerkingen of feedback? Contact info@villavrede.nl

 

Hier onder alvast een persoonlijke boodschap van onder meer bezoeker met meer uitleg en een succeswens!


Samen staan we sterk!

€ 5.565

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Anonymous 4 months ago
€50
Anonymous 4 months ago
€10
Triode bv 4 months ago
€400
Anonymous 4 months ago
€25
Anonymous 4 months ago
€50
Anonymous 4 months ago
€10
Triode bv 4 months ago
€400
Anonymous 4 months ago
€25