Kinderwelzijn   

Created by :

Bart Govaert

Location:

, Guatemala

Versterking voor Beperking

Stel je voor dat je een beperking hebt en niet naar school kan omdat de afstand te lang is. Dit is het verhaal van Jorgito. Jorgito is 9 jaar en kon vroeger niet naar school. Dankzij Miva is dit nu wel het geval, maar er zijn meer kinderen die onze hulp nodig hebben. Doneer aub om de kinderen in Guatemala te helpen.

Wij zijn drie studenten aan de HZ University of Applied Siences. We zitten momenteel in ons tweede jaar van de studie Communicatie en Commerciële economie. Voor een opdracht van school moeten we met alle studenten zoveel mogelijk geld ophalen voor de organisatie Miva.


Op het platteland in Guatemala leven veel families in armoede. Kinderen met een handicap en hun ouders hebben daar weinig kansen vanwege het gebrek aan informatie en ondersteuning. Gelukkig zijn er mensen als Mario. Mario leidt een organisatie voor kinderen met een beperking. Hij komt op de meest afgelegen gebieden in Guatemala. Door Mario kunnen deze kinderen naar school en krijgen ze de juiste medische hulp.


Het gebied waar Mario werkt is erg afgelegen. De wegen zijn grotendeels onverhard en er is beperkt openbaar vervoer. Door het bergachtige gebied, zijn de afstanden tussen de dorpen groot. Zonder eigen transport loopt de reistijd soms op tot acht uur. Mario wil zijn werkzaamheden graag uitbreiden naar een hoger gelegen provincie in de bergen, waar geen andere organisaties werkzaam zijn op dit gebied. Op dit moment reist hij met de motor of het openbaar vervoer. Met een eigen pick-up zou hij meer tijd kunnen besteden aan zijn werk. Bovendien is het een stuk veiliger.

€ 0 of € 1.000
0% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.