Jouw kind veilig online

Kinderen met een app spelenderwijs informeren en leren omgaan met de online wereld. Steeds meer kinderen zijn online actief. Gemak en plezier is de drijfveer, maar dat de online wereld net als de echte wereld ook gevaren heeft zijn ze vaak niet van bewust.

Educatie

Created by :

Tahnee Muller

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 0 of € 8.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Jouw kind veilig online

Veelal vinden we informatie hoe we onze apparaten kunnen beveiligen tegen online gevaren. Hoe we mee kunnen kijken met onze kinderen als zij de online wereld gaan verkennen. En informeren onze kinderen over hoe het internet te gebruiken. Het laatste punt is vaak een hele uitdaging. Want de online wereld is groot en de trends zijn aanstekelijk. De ene dag kijkt je kind naar filmpjes op youtube. Een jaar later maakt je kind een instagram of snapchat account aan. Om vervolgens te besluiten om te gaan vloggen. De trends gaan vaak sneller dan je kunt bijhouden en kinderen willen er allemaal aan mee doen. Gemak, plezier en sociale druk zijn hierbij de voornaamste redenen voor kinderen om mee te gaan in een trend. Kinderen staan niet stil bij het feit dat niet iedereen het internet met goede intenties gebruikt. Daarnaast is het internet iets onnatuurlijks. Bij dreiging van gevaar gaan er bij ons mensen geen alarmbellen rinkelen. Met een app willen we kinderen spelenderwijs bewust maken van voordelen en nadelen van het internet. Hoe om te gaan met het internet en wat de de gedragscodes zijn. De app is tevens hulpmiddel voor ouders en scholen om kinderen vanaf 6 jaar te informeren over het internet. Om het concept uit te voeren en daadwerkelijk een app te bouwen hebben we een financiering nodig. Voor 8.000 kunnen we een app bouwen die zich richt op kinderen in de leeftijdscategorie 6 t/m 12 jaar. Omdat we vinden dat de app gratis verkrijgbaar moet zijn, willen we proberen dit concept uit te voeren met de hulp van donaties.

 

online bewust