Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Amatsiko Child

Locatie:

Jinja, Uganda

In Oeganda leeft bijna de helft van de bevolking onder de armoedegrens.


Voor maandverband is er vaak niet genoeg geld. Een pakket kost bijna net zoveel als iemand daar in één dag verdient. Veel meisjes en vrouwen moeten het zonder stellen. Maar er is het bloed dat ze moeten opvangen of stoppen.


Velen stoppen nog steeds sponzen, stukjes stof of watten in hun broek. Dit is niet alleen onhygiënisch, het leidt ook tot infecties. In hun wanhoop betalen sommige vrouwen zelfs met hun lichaam: seks voor hygiëneproducten en voedsel, wat vaak leidt tot zwangerschappen en hiv in hun tienerjaren. Schaamte en angst beheersen hun leven. Als ze hun dagen thuis blijven, hebben ze een ander probleem. Wie niet regelmatig les volgt, verliest het contact - het resultaat: slechte cijfers, minder kans op een diploma en een goedbetaalde baan. Als gevolg hiervan mist 80 procent van de meisjes vaak school.


Met onze partners Hope for change africa en AfriPads in Oeganda bezoeken we scholen, delen de genaaide kussentjes uit aan de meisjes, doen veel educatief werk over menstruele gezondheid en onderwerpen die jongeren moeten kennen om gezond op te groeien, bijvoorbeeld bescherming tijdens seks en mensenrechten .


Door naaimachines te kopen, leren vrouwen zelf pads te maken. Het voorziene budget is € 10.000 en is gericht op meerdere jaren. Ons doel is om zoveel mogelijk vrouwen in staat te stellen een gezonde, hygiënische menstruatie te hebben, zodat voortijdig schoolverlaten tot het verleden behoort.
In Oeganda leeft bijna de helft van de bevolking onder de armoedegrens. Voor maandverband is er vaak niet genoeg geld. Een pakket kost bijna net zoveel als iemand daar in één dag verdient. Veel meisjes en vrouwen moeten het zonder stellen. Maar er is het bloed dat ze moeten opvangen of stoppen.
€ 0 van € 5.000
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.