Universele Voorstellings Hulp

Een diverse groep, generaties komen samen, mensen met-uit verschillende achtergronden opzoek naar de gemeenschappelijke basis van dans. Studio + theater hebben we voor elkaar. Hulp hebben we nodig bij kostuums, reiskosten en decor. Help jij mee om deze dansers te laten stralen en een uniek concept te laten bloeien?

Kunst & cultuur

Created by :

New Choreographic Design

Location:

Amsterdam, Nederland

€ 1.960 of € 4.000
49% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Help ons om meer voor onze dansers mogelijk te maken!


Achtergrond


Wij, Nelse en Christoph van NewChoreographicDesign, creëren op dit moment een universele voorstelling, waarin dansers met verschillende achtergronden bij elkaar komen. Niet alleen verschillende generaties komen samen, maar onze dansers zijn vooral verschillende mensen, individuen, die ieder op een eigen manier, met eigen kracht een eigen doel nastreven. Gezamenlijk. 

Ter voorbereiding van deze voorstelling is het ons gelukt het theater, de repetitieruimtes en het werk dat we verrichten, te financieren vanuit NewChoreographicDesign. Helaas zijn we er daar nog niet mee... Onze dansers komen uit alle windrichtingen van Nederland. Graag willen we meer voor hen betekenen, zodat hun werk en hun kwaliteiten nog meer naar voren komen. In welke vorm? We willen reiskosten vergoeden, kostuums regelen waar ze zich in thuis voelen en we willen een decor maken dat niet hen overmeestert maar juist andersom.

Hiervoor hebben we uw hulp nodig. We hopen dat ook u ziet hoeveel energie de dansers in dit project steken, hoe hard ze ervoor werken. Help ons, beter gezegd: help onze dansers, om hun prachtige verhaal op de meest veelzijdige manier te vertellen! 

We danken u alvast voor uw hulp. Graag geven we u hieronder meer informatie over onze danser en over het stuk.


De Voorstelling


In deze voorstelling brengen we niet alleen verschillende generaties samen, maar ook mensen met verschillende achtergronden. Wij, de dansers, onderzoeken zowel de kaders van het individu als die van de groep. Wat laat jou bewegen? Wat laat de groep bewegen? Of is dat hetzelfde? We onderzoeken grenzen. Is een grens iets wezenlijks, iets intrinsiek aan het menszijn? Of is het een fundamenteel maatschappelijk gegeven, waarbij een lijn een grens is? Of heeft een grens meer in zich? Het ‘zijn’, er ‘zijn’- in de pure vorm, brengt deze dialoog naar voren, zonder oordeel - goed of fout. Daarin zie je de mens. 

Tijdens de voorstelling ben je meer dan publiek, meer dan een kijker: je bent zowel bewust als onbewust onderdeel van het verhaal - als deel van je eigen verhaal. Jij staat als mens tegenover-naast-achter ons, waarbij een omhelzing-aanraking tussen jou en de dansers vanzelfsprekend is. 

Kom je kijken op 17 Juni 2019 @ Crea Theater Amsterdam?

Neem een kijkje bij onze repetitie en krijg een impressie van wat we doen. Onderaan vind je nog wat onze dansers jou willen mee willen geven!De Dansers


Met trots en veel plezier stellen we jullie voor aan onze dansers. Wij vinden ze allemaal uniek. Het zijn bijzondere mensen en we zijn blij dat we iedere repetitie weer van ze mogen genieten. 

De dansers vertellen graag waarom deze voorstelling zo belangrijk is. 


Mariam

Een jonge ruwe diamant, nog maar 15 jaar oud. Ze laat een kant van zichzelf zien die sommigen van ons liever verbergen. Een danseres die haar gevoelens overbrengt op haar lichaam, ze neemt je mee in haar verhaal. Met hart en lichaam betovert, verovert en verrast ze ons steeds weer. Hoor wat Mariam jou te vertellen heeft. Luister hier:Paulien

Onze beschermende ziel, gevoelig, helderhorend en uniek in haar wezen. Ze schrikt niet van uitdagingen, geeft zich volledig over aan haar mede-dansers en creëert daardoor een unieke dynamiek in haar dans. Benieuwd wat Paulien te zeggen heeft? Luister hier:
Jan

"Plezier" is het eerste wat in ons opkomt als we aan Jan denken. Beweging biedt hem vrijheid, geeft hem nieuwe mogelijkheden en doet hem herleven. Gedreven, gepassioneerd en gemotiveerd om voortdurend zijn lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Jan is sterk, vrolijk, vol toewijding en heeft een hart van goud. Bij hem voel je je thuis! Jan heeft jullie iets te vertellen. Luister hier. 
Veerle K.

Met haar sprankelende ogen neemt ze ons mee in haar wereld, een ware Mona Lisa. Binnenin haar zit een wereld verborgen die wacht om ontdekt te worden. Van tijd tot tijd zien we een glimp, soms een verhaal, maar vooral houdt ze ons steeds weer in haar ban. Haar zien dansen is constant vragen hebben, die soms beantwoord worden, maar soms ook niet. Pure magie. Beluister hier wat Veerle jou wil meegeven. 
Veerle vd B.

Een immense innerlijke kracht die wacht om licht te geven. Met haar aanwezigheid wordt alles een beetje groter en kleurrijker. Soms mogen we een duik nemen in de diepten van haar leven. 13 jaar en vol ontdekkingskracht. Het is een plezier om elke stap die zij zet mee te beleven, om haar te mogen bekijken, en om te ervaren dat ze haar licht op je laat schijnen. Beluister hier wat Veerle jou wil vertellen. 
Melany

Haar zachte kern, haar hoorbare lach die onze repetities verlicht, haar manier van werken en haar focus brengen een bruisende en bijzondere verdieping met zich mee. Ze is misschien wel de luidste in de ruimte, maar tegelijkertijd degene die het stilste vecht tegen grenzen. Wij zien haar in al haar facetten, zie jij haar ook? Melany wil graag iets met jullie delen. Luister hier:Emma

Haar lichaam wordt krachtig, haar energie trilt, haar ziel wacht om zich te mogen overgeven aan de dans – ze gaat de ruimte voor zich innemen! Nauwelijks iets wat in haar weg staat. Laat ze muren instorten of neemt ze ons mee met haar energie? Beluister hier wat Emma jou wil meegeven. 
Suze

Ze is de kern van het spel, ze is het spel. Ze brengt nieuwe energie en nieuwe mogelijkheden. Het is haar kracht: plezier en bewust spelen gaan hand in hand. Welke richting kiest ze? Welke beweging? Gaat ze omhoog of omlaag? Ze is overal. En soms verdwijnt ze ineens even. We genieten van haar onvermoeibaar spel. Ontdek wat Suze jou te vertellen heeft. Luister hier. RELEASE SOON


Herman

Rechtop. Elke beweging vertelt een indringend verhaal. Met zijn openheid brengt hij zijn medemensen tot bloei. Hij doorbreekt zijn eigen barrières, groeit voorbij zichzelf en laat zich niet verslaan. Elk moment in zijn dans is eerlijk, warm en ontroerend. Herman deelt zijn oprechte gedachten. Beluister hier wat hij jou wil vertellen: 
DANK U WEL VOOR U HULP EN SUPPORT!


Nog vragen, stuur ons dan een mail aan:

info.newchoreographicdesign@gmail.com


Stay open, stay creative, for you and for everyone!

Blijf open, blijf creatief, voor jezelf en voor iedereen!


Nelse & Christoph 


Wil je meer over NewChoreographicDesign weten, dan vind je ons onder: https://www.newchoreographicdesign.com/ (Nederlandse versie volgt spoedig)

Facebook: https://www.facebook.com/NewChoreographicDesign

Instagram: https://www.instagram.com/newchoreographicdesign

Twitter: https://twitter.com/newchoreograph1