Wens   

Aangemaakt door :

TOON Amsterdam

Locatie:

Amsterdam, Nederland

De toekomst van TOON is op het moment onzeker. Vrienden van TOON hebben aangegeven een donatie te willen doen als dat TOON helpt. Alle beetjes helpen dus iedere donatie is welkom.

In 2015 zijn we, vanuit de Westergasfabriek, naar de Jan Evertsenstraat gekomen. De toenmalige Winkelstraatvereniging Ik Geef om de Jan Eef was de hoofdhuurder van het pand en TOON was onderhuurder voor een deel. Dat was voor ons een haalbare constructie waarmee we de kans hadden te groeien en op (lange) termijn het huurcontract over te nemen. Het liep echter anders en in de zomer van 2016 stonden we voor de keuze om zelf het pand te huren tegen het nieuwe huurtarief, of te stoppen.  


Gesterkt door het grote draagvlak onder TOONers, bezoekers, buurtbewoners, de gemeente, en ons eigen enthousiasme, optimisme én het realiseren van het TOONpodium, zijn wij de uitdaging aangegaan. En een hele tijd is ons dat gelukt, tot nu.

 

De huurbaas is meedenkend en heeft een regeling met ons getroffen onder voorwaarde dat hij kan uitkijken naar een huurder die deze huur wél kan betalen. 

Door de situatie met iedereen te delen geven we iedereen de kans om mee te denken.

Wij gaan heel graag nog heel lang door met TOON maar we kunnen het niet alleen en staan open voor verandering. Vooralsnog gaan we door en hopen van harte op jullie te kunnen blijven rekenen, en jullie op ons.


Op dit moment is de toekomst van TOON dus onzeker. Wat wij doen is commercieel heel oninteressant. Doordat we geen inkoop en voorraden hebben en geen medewerkers in dienst hebben komen we een heel eind maar het geheel is zeker niet sluitend. Momenteel zoeken we naar een manier om het wél sluitend te maken en helaas komt dat toch altijd weer neer op geld. Geld om het gat tussen ons mooie initiatief en de lelijke Amsterdamse huurprijzen te dichten. Totdat we een structurele oplossing hebben gevonden zijn alle beetjes welkom. Al meerdere keren hebben bezoekers aangeboden een donatie te willen doen als dat zou helpen. En omdat we graag naar onze bezoekers luisteren en het hen niet moeilijk willen maken zijn we bezig die mogelijkheid te realiseren. We hopen natuurlijk de donaties gauw niet meer nodig te hebben en volledig op eigen benen te kunnen staan. 


Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.