Educatie   

Created by :

De Focus

Location:

Utrecht, Nederland

Tijdschrift de Focus

De Focus is een online platform waar bachelor- en masterscripties op een kortere, toegankelijkere manier worden gepresenteerd aan een breed publiek. Nu wij een paar jaar bestaan, geven wij een papieren tijdschrift uit met daarin een diverse selectie aan artikelen die lezers kennis laten maken met ons platform.

De Focus heeft jouw hulp nodig! Sinds 2014 bieden wij een online platform aan waar studenten hun scriptie aan een breder publiek kunnen presenteren. Dit doen zij door onder begeleiding van onze redacteurs een ingekorte, toegankelijke versie van te schrijven. Het resultaat hiervan is een website (www.de-focus.nl) vol met interessante wetenschappelijke artikelen, waarvan de inhoud in veel gevallen verloren zou zijn gedaan als zij niet op deze manier was gepresenteerd. Deze website willen we nu graag aanvullen met een periodiek tijdschrift met daarin de beste artikelen van de afgelopen periode. 


Onze hoop is dat het herschrijven van de scriptie via ons (of een soortgelijk platform) uiteindelijk een vanzelfsprekend onderdeel wordt van het afstudeerproces. Wij geloven dat zowel de student als de academische gemeenschap een veel betekenisvollere interactie kan hebben met scripties. Op dit moment liggen de meeste scripties te verstoffen in het archief van de universiteit en in het geheugen van de student, terwijl het toch vaak de meest significante wetenschappelijke onderneming van iemands leven tot dat moment betreft!

Met dank aan onze besturen, ambassadeurs en natuurlijk de schrijvers groeit de output van onze site gestaag en graag zien wij hierin de eerste stappen naar ons ambitieuze doel. In dit tijdschrift publiceren we een klein deel van ons diverse aanbod aan artikelen. Hiermee vieren wij onze voortgang tot nu toe en hopen we nog meer legitimiteit en naamsbekendheid te creëren voor ons platform. Het drukken van een tijdschrift kost natuurlijk geld. Wij hebben naast de bestaande donaties en subsidies nog zeker zeshonderd euro nodig voor onze eerste oplage. Geloof jij ook in een open academische wereld met een betekenisvolle rol voor studenten? Steun ons dan met een kleine (of minder kleine) donatie.


Alvast bedankt, namens het gehele bestuur van de Focus en de rest van de academische gemeenschap.


€ 600 of € 600
100% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Sonja a year ago Thom meldde dat jullie €8,- van het streefbedrag afzitten....dus hier nogmaals een donate naast m'n vorig bedrag...de €600,- is bereikt !!
€8
Eldert a year ago The earth is flat #researchflatearth
€25
Vincent a year ago
€20
Myrthe a year ago
€15
Sonja a year ago Thom meldde dat jullie €8,- van het streefbedrag afzitten....dus hier nogmaals een donate naast m'n vorig bedrag...de €600,- is bereikt !!
€8
Eldert a year ago The earth is flat #researchflatearth
€25
Vincent a year ago
€20
Myrthe a year ago
€15