THOT Worldwide - Theatre for education

THOT Worldwide - Theatre for education

Maatschappij

Created by :

THOT-Worldwide

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

THOT-Worldwide
€ 0 of € 500
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

THOT-Worldwide is een organisatie die kinderen in landen als Uganda en Ghana helpt met het verwerken van trauma's zoals mishandeling, seksueel misbruik, huiselijk geweld en corruptie in relatie met armoede, belangrijk middel hierbij is theater. De frontman van deze stichting is Maarten Bootsma, Maarten gaat samen met vrijwilligers naar deze landen om mensen te helpen. Met uw bijdrage helpt u THOT-Worldwide om het volgende stappenplan uit te voeren;

Stap 1: Maak een praat cirkel, laat iedereen zijn of haar verhaal vertellen. Luister naar elkaars pijn en trauma's. Genezen door te praten.
Stap 2: Maak verhalen en speel ze als interactieve-educatieve theater. Wanneer men niks doet met trauma's geef je het door aan de volgende generatie. Zet je pijn om in creativiteit, zo maak je van slachtoffers, genezers.
Stap 3: Maak een spaarpot. Neem een kist met drie hangsloten, geef drie mensen een sleutel en een iemand de kist. Met dit geld kan de lokale bevolking kleine ondernemingen opzetten.
Stap 4: Dans. Laat mensen doormiddel van traditionele muziek en dans hun trauma verwerken. Door samen te dansen, ontstaat er saamhorigheid en worden mensen met elkaar verbonden.
Stap 5: Help bij het aanleggen van Aloë Vera velden. Aloë Vera is goed tegen huidproblemen, littekens, brandwonden en andere ziektes. Aloë Vera is het stille geneesmiddel van de natuur.
Stap 6: Het sluiten van het gat tussen kennis en actie. Het laten sponsoren van Thot-worldwide door westerlingen.

Naast deze stappen gaat een groot deel naar de aanschaf van geiten en/of machines en gaat een groot deel van de opbrengst naar de bewoners. Voor meer informatie kunt u terecht op de website of kunt u de film THOT bekijken.