The Kiota Dream

Be the one to make this dream come true!

Kinderwelzijn

Created by :

Kumbatio

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Kumbatio
€ 0 of € 20.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

THE KIOTA DREAM

Al een aantal jaar geleden werd het duidelijk dat er te weinig ruimte is in het huis waar we nu zitten. We zijn daarom actief aan de gang gegaan met het bedenken van een plan om meer ruimte te kunnen krijgen. Het werd duidelijk dat we weg moeten uit het huurhuis waar we nu zitten. Maar waarom eigenlijk? Het heeft verschillende redenen die hieronder beschreven staan.

Ruimte voor de kinderen
In de afgelopen jaren hebben we gezien dat de kinderen door hun ontwikkeling steeds meer ruimte voor zichzelf nodig hebben. Sommigen hebben het steeds meer over hun trauma’s, ze komen in de pubertijd en ze willen vaker even alleen zijn. Persoonlijke gesprekken met de social worker of een van de huismoeders of huisvader worden altijd verstoord, omdat er geen aparte kamer is waar ze zich kunnen afsluiten van de rest. Ook is er erg weinig mogelijkheid om gewoon te kunnen spelen en allerlei activiteiten op te kunnen zetten

Ruimte voor de medewerkers
Daarnaast heeft de manager alleen een eigen slaapkamer met een klein bureau. Het is lastig hier rustig te werken, omdat er altijd wel weer iemand bij hem aan de deur staat te kloppen. Ook kan de manager met de huismoeders en huisvader nergens ongestoord vergaderen, omdat ook hier geen aparte ruimte voor beschikbaar is.

Ruimte voor de vrijwilligers
Vrijwilligers hebben een slaapkamer in het weeshuis. Dit is aan de ene kant heel fijn, omdat ze hierdoor deel uitmaken van de Kiota-familie. Aan de andere kant is er hierdoor geen mogelijkheid voor hen om zich even in alle rust terug te trekken. Daarnaast zijn ze zeer nauw bij de kinderen betrokken, waarover vaak gesproken wordt in hoeverre dat van invloed is op de emotionele binding van de kinderen.

Relatie met de families
Familie van de kinderen kan ook niet zomaar ontvangen worden, omdat ze ook niet ongestoord met het kind in gesprek kunnen of gewoon even gezellig samen kunnen zijn. Er zijn immers vele anderen aanwezig.
Zelfvoorziening
Tenslotte is het huis waar we nu in zitten een huurhuis, waardoor we niet aan uitbreiding van zelfvoorziening kunnen doen en lopen we de mogelijkheid mis om eigen inkomsten te genereren.
DUS …
De conclusie is dat het hoog tijd wordt dat er een nieuw Kiota gebouwd moet worden! Niet alleen voor de ruimte op zich, maar ook omdat we het Keniaanse gezinsleven zoveel mogelijk willen nabootsen. Dit willen we doen door gezinshuizen te bouwen voor 8 kinderen met een huismoeder en eventueel een huisvader. Daarnaast willen we een kantoorgebouw, een vrijwilligershuis en een managershuis plaatsen.
Op de rest van het terrein willen we genoeg grond overhouden om daarop groenten en fruit voor Kiota te telen en (klein)vee te houden. Op deze manier kunnen we er effectief en optimaal voor zorgen dat de kinderen een mooie toekomst tegemoet gaan! Dit is THE KIOTA DREAM!

Guesthouse-trainingscentrum, de cirkel van armoede doorbreken!
Het mooiste idee van het totaalplan is uiteindelijk het bouwen van een gastenverblijf en opleidingscentrum om de kinderen een plek te geven om werkervaring op te doen, maar ook om de families en de gemeenschap te helpen zelfredzaam te worden. Ze zullen handvatten krijgen en bepaalde vakken leren waarmee ze hun eigen geld kunnen verdienen. Hiermee kunnen ze gezond voedsel en de nodige kleding kopen, evenals andere basisbehoeften. Ook zullen er meer families in staat zijn om voor hun kinderen te zorgen. Dit zal bijdragen om de cirkel van armoede te doorbreken.

Wilde Ganzen
Deze droom kost natuurlijk wel veel geld! We zijn in gesprek gekomen met Wilde Ganzen die projecten als die van ons ondersteunt. Samen met hen gaan we fondsen werven om The Kiota Dream waar te maken. Aangezien het een zeer groot project is, hebben we het opgedeeld in 3 fases:
1. Aankopen stuk land, bouwen van de gezinshuizen €162.000 > tweede kwartaal 2018
2. Bouwen muur, vrijwilligershuis, managershuis en shade € 149.000 > tweede kwartaal 2019
3. Bouwen guesthouse-trainingscentrum € nog onbekend >

Fondsenwerving
Wij zijn op verschillende manieren bezig dit geld bij elkaar te krijgen. Maar ook jij kan hier je ‘steentje’ aan bijdragen als bedrijf of als particulier! Namelijk door het symbolisch kopen van m² land. We willen €15.000 bij elkaar krijgen hiermee. In totaal zal het stuk land waarschijnlijk €50.000 kosten. Hoe zit dat in elkaar?

Bijdrage bedrijven
Om een donatie als bedrijf te doen, is het mogelijk om één van de volgende keuzes te maken:
· 30 m2 voor € 150,-
· 60 m2 voor € 300,-
· 120 m2 voor € 600,-
· 180 m2 voor € 900,-
· 240 m2 voor € 1200,-
· 300 m2 voor € 1500,-
Als dank zal je bedrijfsnaam inclusief logo op onze website geplaatst worden.
Deze donatie is aftrekbaar van de belasting!!

Bijdrage particulieren
Als particulier is het mogelijk om vierkante meters te kopen voor €5 per m². Hierbij is het natuurlijk ook mogelijk om bijvoorbeeld 50m² te kopen samen met familie of vrienden om de kosten te delen.


Wil jij ook meehelpen als particulier of bedrijf? Ga dan nu naar de button "Doneer". Ook kan je zelf een inzamelactie organiseren. Kies dan voor de button "Fundraiser" 

HARTSTIKKE BEDANKT VOOR DE STEUN OM DEZE DROOM WAAR TE MAKEN!!