The Great Himalaya Trail (GHT)

De eerste etappe van de GHT in Nepal gaan wij, (2 dikkerds) lopen in 6 weken om gewicht te verliezen en daarna anderen te coachen bij gewichtsverlies met avontuurlijke rugzaktrekkings!

Wens

Created by :

Nienke Beukers

Location:

Amsterdam, Nederland

€ 0 of € 10
0% funded
161 day(s) left

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

6 Weken lopen met zware rugzak

We zullen 8 weken in Nepal zijn waarvan we 6 weken zullen lopen. Bij te hoge sneeuw op de Lumbha Sambha (5179m) moeten we deze omzeilen en dat kost een extra week. Tel daarbij op een kleine week voorbereiding in Kathmandu voordat we aan de trekking beginnen: 8 weken in totaal. We vliegen naar Biratnagar en vliegen of rijden de volgende dag naar Taplejung, de hoofdstad van de Kanchenjunga regio en startpunt van de trekking. Daarvandaan stijgen we in 2 weken, rustig aan om te kunnen acclimatiseren aan de hoogte, naar het beginpunt van de GHT; Kanchenjunga Base Camp (5143m). Dan blijven we relatief hoog en steken we in 3 weken door via de Lubha Sambha pas (51979m) naar Makalu Base Camp (4870m). Van daar is het nog een kleine week afdalen naar Tumlingtar, de Hoofdstad van de Makalu regio. We slapen ongeveer de helft van de nachten in onze tent en de andere helft in eenvoudige Lodges of bij mensen thuis op zolder of veranda. de temperatuur zal variëren van 25/30 graden onder de boomgrens tot -10/-25 boven de 5000m in de sneeuw. Het kan bloedheet zijn, fris zonnig, mistig, zware regenbuien, hagel en sneeuwstormen. Alles kan in de bergen en het weer kan sterk wisselen en snel omslaan. Zelf heb ik al 4x eerder in de Himalaya trekkings gemaakt, maar nooit langer dan 3 weken en het is al 8 jaar geleden. Op middelbare leeftijd is meer training nodig en is men sneller uit balans qua gezondheid en conditie. Daarom sport ik 3 x per week en gaan we trainen met rugzak lopen in de Eifel en Alpen/Pyreneeën voordat we naar Nepal vertrekken. Of we het allemaal gaan halen en redden hangt af van ons doorzettingsvermogen, onze gezondheid (risico op hoogteziekte etc), goed materiaal, voldoende voeding, weer en sneeuwcondities. Gedurende de trekking zullen we een paar keer per week (bij bereik) een tekst en mogelijk foto's sturen naar iemand in NL die het op ons blog zal zetten zodat iedereen van onze tocht op de hoogte zal blijven. Iedere donateur vanaf € 25,- ontvangt een aandenken aan onze tocht in de vorm van een foto, product met onze route op topografische kaart of een souvenir uit Nepal.