TFC Aruba Astrid/Johan TFC Malawi-aktie Rieneke/Gert

TFC Aruba Astrid/Johan TFC Malawi-aktie Rieneke/Gert

Maatschappij

Created by :

Cees de Mooij

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 100 of € 500
20% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Ik ben Koos de Mooij (58), broer van Jaap en Cees en oom van Willem Paul de Mooij. Ik  ga op tweede kerstdag de Kilimanjaro beklimmen. Ik ben erg onder de indruk van het echtpaar Rieneke en ds. Gert van de Pol die naar Malawi zijn uitgezonden om enerzijds palliatieve zorg  te verlenen en anderzijds structureel gaan meewerken om  in dit straatarme de evangelieverkondiging te versterken. Daarnaast wil ik van harte deze hoge berg op lopen voor het echtpaar Astrid en Johan Klaasse dat begin volgend jaar als zendingsechtpaar zullen gaan wonen en werken in San Nicolas. Een plaats in het zuiden van Aruba waar het toerisme en de welvaart ver te zoeken is. Daar mogen ze de kerk in San Nicolas helpen weer kerk te zijn en samen met de gemeenschap daar zich uitstrekken naar de mensen om hen heen. Als u mij sponsort komt de opbrengst volledig ten goed aan hun belangrijke werk. Ik ben nu aan het trainen dus u kunt nu al uw geldelijke bijdrage leveren. Alvast bedankt, u hoort nog van mij !!
 We hebben na een 6-daagse tocht de top van de Kilimanjaro bereikt. De omstandigheden gedurende deze dagen waren uiterst primitief. De laatste dagen waar we boven de 4000m overnachtingen waren zwaar voor mijn teamgenoten, hoofdpijn, misselijkheid, kortademigheid. Ik zelf had alleen last van forse vermoeidheid. De laatste dag klommen we van 4700m naar de top 5960. We startten om 23.00u, s'nachts starten is het best. Joop stopte met de beklimming om 02:30 wegens zware hoofdpijn en kortademigheid. Mark en Laura hadden enorme last van overgeven en hoofdpijn. Op 5900m begon Laura last van hallucinaties te krijgen. De hele nacht heeft het trouwens gesneeuwd. We besloten toch om door te gaan. Uiteindelijk waren we om 08:00u op de top. Het was daar adembenemend mooi. Doordat we daar te lang bleven ( je mag daar slechts hooguit 20 minuten blijven vanwege te laag zuurstof gehalte) klapte ik in. Het leek wel of ik 2 liter whisky had gedronken. Ik moest met hulp de afdaling inzetten. Ik had papbenen. Zie filmpje. Op 5000 meter kwam er weer controle terug. Zuurstof gehalte was gestegen. Om 1300u waren werd weer op 3960m in een kamp.   https://vimeo.com/249946787/fb4ce123bd
Verstuurd vanaf mijn iPhone.