Created by :

IZB

Location:

Termunterzijl, Nederland

Connected to:

Dabar-werk 2019

Termunterzijl – Zeestrand Team 1

Motivation

In het hoogseizoen (half juli tot half augustus) is er gedurende vier weken een Dabarteam op de camping. Het team organiseert een kinderclub, een tienerclub en sport en spel. Het Dabarteam heeft beschikking over eigen stacaravans en een grote blokhut waar de activiteiten voor kinder- en tienerclubs worden gehouden.

Camping Zeestrand ligt in het havenplaatsje Termunterzijl, bijna aan het water want direct achter de dijk begint de Waddenzee.

Door het strand en de natuurgebieden is deze camping het hele jaar door een ideale plek voor een fijne vakantie. De omgeving van de camping nodigt uit tot eindeloos wandelen en fietsen langs de diverse beschikbare fietsroutes. Er zijn ruime kampeerplekken met verschillende types stacaravans en kampeerhutten.

Dabar zendt christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan de campinggasten in Nederland en rust christelijke jongeren toe tot een missionaire levensstijl.

Stel je even voor: een vlog over hoogtepunten van jouw zomervakantie in 2019. Beelden van een volleybaltoernooi, een te gekke kinderclub, een zonnige vossenjacht; flarden van een gezellige bingo-avond, een gesprek op de late avond bij het kampvuur en een ontmoeting met een jongen die je heeft gevraagd met hem uit de Bijbel te lezen. Het filmpje sluit af met een serie shots van je teamleden, de jongeren met wie je twee weken twenty-four seven hebt opgetrokken.


Zo zou het kunnen zijn, als je je aanmeldt als vrijwilliger van Dabar. Je woont en werkt dan samen met 6-8 teamleden op een camping in Nederland. Samen organiseer je een afwisselend recreatieprogramma en je deelt je geloof met kids, jongeren en ouderen. Want dat is typisch Dabar: midden in het dagelijkse leven op de camping in woorden en daden getuige zijn van Gods liefde voor mensen die Hem (nog) niet kennen.


Ieder jaar zendt Dabar meer dan 400 jongeren uit naar meer dan 20 campings in Nederland. Uit de verhalen waar ze mee thuiskomen, hoor je vaak deze zinnen: ‘Het zijn intensieve weken, je gééft veel, maar je krijgt er minstens zo veel voor terug. Om twee weken op zo’n speciale manier ingeschakeld te zijn in dienst van het evangelie, geeft een boost aan je geloof.’


Dat klinkt je misschien gek in de oren. Maar het is precies zoals één van de vrijwilligers zei: ‘Je moet het doen, om het te ervaren!’€ 512 of € 1.000
51.2% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Eline 2 years ago
€50
Opa 2 years ago Zegen!
€50
jan 2 years ago
€50
Anonymous 2 years ago
€250
Eline 2 years ago
€50
Opa 2 years ago Zegen!
€50
jan 2 years ago
€50
Anonymous 2 years ago
€250