Ondernemerschap   

Aangemaakt door :

Tatra Houses Zab

Locatie:

Zakopane, Polen

Inzamelactie wereldwijd voor een bouwproject nabij Zakopane. Dit is altijd mijn droom geweest die ik blijf volgen. Ik ben bewust dat de tijden op dit moment anders zijn dan gewoonlijk en niemand heeft dit zien aankomen maar dit betekend niet dat je moet opgeven met het realiseren van je dromen.

Veel Europeanen hebben bij Polen nog een associatie met grauwe industriesteden. Zakopane is het bewijs dat dit geen goed beeld is. Door de typerende bouwstijl met houten huizen heeft het gebied een idyllische en gemoedelijke uitstraling. De mensen zijn er gastvrij en vriendelijk en de regio biedt activiteiten, restaurants en uitgaansmogelijkheden die niet onderdoen voor andere bergregio’s in Oostenrijk en Zwitserland. Het prijsniveau in Zakopane is wel een stuk aantrekkelijker.

 

Deze kleine stad met 28.000 inwoners ligt in het uiterste zuiden van Polen in de regio Klein Polen. Voor de inwoners van Polen is dit dé wintersportplaats bij uitstek door de ligging op 800 meter aan de voet van het Tatra gebergte. In de zomermaanden is het een geliefd gebied voor bergwandelaars.


Vanuit mijn Poolse achtergrond ben ik altijd verliefd geweest op deze regio. Na mijn opleiding in Nederland en diverse werkzaamheden in Nederland heb ik besloten om mijn passie te volgen en heb ik het plan opgevat om een eigen bedrijf nabij Zakopane op te zetten. Dit plan behelst het bouwen van twee vakantiewoningen in de stijl van de regio, die ik ga verhuren in een compleet pakket met buitensport activiteiten.


Vijf jaar geleden heb ik een perceel van 900 m2 gekocht in het dorp Zab nabij Zakopane. In mijn plan wil ik twee vakantiewoningen bouwen op dit perceel in de typische bouwstijl van de regio.


Het dorp ligt op 1013 meter hoogte en is daarmee het hoogst gelegen dorp in Polen.

De bekende Poolse skischansspringer Kamil Stoch heeft een huis in Zab. Een feit waar de buurtbewoners erg trots op zijn. In het dorp voel je de verbinding met de natuur en de rust.


De huizen zijn ontworpen door een ervaren Poolse architect die goed bekend is met dit type architectuur, de bouwmaterialen en het bouwproces in Polen.

 

Bij het ontwerp van de woningen is veel aandacht besteedt aan de duurzaamheid van het ontwerp en de bouwmaterialen. Zo heeft logboom hout een zeer hoge isolatiefactor waardoor er minder energie gebruikt hoeft te worden om te verwarmen of te koelen. Het hout zelf is afkomstig uit Polen zodat de milieubelasting uit transport zo klein mogelijk is. Voor de verwarming wordt een ecologisch verantwoord systeem van BudmetNocon gebruikt.

 

Voor de bouw van de woningen is een bouwvergunning van de gemeente ontvangen. Deze vergunning heeft een looptijd tot maart 2021. Voor deze datum moet de bouw gestart zijn en indien dit niet lukt moet een nieuwe aanvraag voor een bouwvergunning ingediend worden.

 

De bouw zal worden begeleidt door een Poolse bouwcoördinator Wojciech Kopa die een bestek heeft opgesteld op basis van het ontwerp van de architect. De bouwcoördinator vraagt offerte uit bij bouwbedrijven en leveranciers om vervolgens een selectie te kunnen maken van de beste aanbieding. Tijdens de bouw verzorgt de bouwcoördinator het projectmanagement, inclusief de aansturing van de aannemer, en beoordeelt eventuele wijzigingen in overleg met de opdrachtgever en de architect. Daarnaast verzorgd de bouwcoördinator juridische zaken als vergunningen.


De bouwtijd van de woningen bedraagt 11 maanden.


Om dit te kunnen realiseren ben ik op zoek naar donateurs

€ 45 van € 350
12.9% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.