Support Siamak's First Marathon, for MCAN!

Support Siamak's First Marathon, for MCAN!

Maatschappij

Created by :

MCAN

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

MCAN
€ 360 of € 1.000
36% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Rennen is simpel: schoenen aan en gaan! Maar al na een paar minuten begint de innerlijke strijd; het lichaam wil niet meer. Na aantal keer de Nijmeegse Vierdaagse te hebben uitgelopen was het tijd voor een nieuwe fysieke uitdaging! Bij mijn eerste race van 10 km kwam ik na drie kwartier rennen in de zone; opeens deed het lichaam het gewoon! Dat smaakte naar meer. Na mijn tweede Zevenheuvelenloop afgelopen november, wist ik het zeker: ik ga voor de marathon!

Bij een sponsoractie hoort natuurlijk een goed doel. Met deze actie wil ik geld ophalen voor MCAN, Medisch Comité Afghanistan-Nederland. Wij zijn een groep van Afghaans-Nederlandse medici en willen de gezondheidszorg in Afghanistan verbeteren. Daartoe richten we ons momenteel op het delen van kennis. Want wederopbouw begint niet met geld, maar met kennis en onderwijs. Als arts is het belangrijk om de huidige kennis tot je beschikking te hebben, want zo kun je de beste zorg leveren voor je patiënten. Vorig jaar april zijn we met een delegatie naar de Kabul Medical University afgereisd om het project UpToDate te lanceren. Het was mooi om te zien hoe enthousiast het werd ontvangen door de medische studenten en hoe leergierig ze waren. Daarnaast was de reis extra bijzonder voor mij, want na 24 jaar kreeg ik de kans om weer terug te keren naar mijn roots.

Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor aankomende MCAN projecten. Zoals het verlengen van het succesvolle UpToDate project en de nieuwe E-learning Chirurgie, waarbij met 3D-brillen chirurgen in spé worden getraind. Met deze fundraiser wil ik MCAN wat meer bekendheid en financiële steun geven. Dus steun mij nu door een kleine bijdrage of door de actie te delen op social media. 

Dank je!