Studenten voor de Edwin van der Sar Foundation

Studenten voor de Edwin van der Sar Foundation

Maatschappij

Created by :

Studenten voor de Edwin van der Sar Foundation

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 641 of € 2.000
32.1% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Wij zijn Raymond, Merel, Stan, Daniël en Tolga. Wij volgen de studie Commerciële Economie op de Hogeschool Leiden. Voor deze studie komen wij in actie voor de Edwin van der Sar Foundation.

De Edwin van der Sar Foundation organiseert projecten ter ondersteuning van mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) bijvoorbeeld na een hersenbloeding. Deze projecten richten zich op het gebied van revalidatie, participatie en preventie. Hierdoor kunnen wekelijks honderden mensen met hersenschade sporten.

Voorbeelden zijn verschillende sportactiviteiten voor mensen met hersenschade zoals zwemmen, fietsen en fitness. Of bijvoorbeeld een programma voor jongeren ter ondersteuning van school, sport en werk. Daarnaast kunt u ook denken aan speciaal materiaal voor ergotherapeuten en lezingen over de gevolgen van niet aangeboren hersenschade.

Wij kozen voor dit doel omdat bijna iedereen wel iemand kent die hersenschade heeft opgelopen. Ook bleek deze zomer met Ajax-speler Nouri hoe snel een leven kan veranderen door hersenschade. Toch is er weinig ondersteuning of aandacht voor deze mensen na de revalidatieperiode. Na deze periode kunnen mensen sociaal geïsoleerd of depressief raken. Sport helpt om mensen weer een kans te bieden om goed terug te keren in de maatschappij. Denk hierbij aan sociale contacten die opgebouwd kunnen worden, waardoor mensen zich minder alleen voelen.

Steun de Edwin van de Sar Foundation en ons project door te doneren.

Deze Actie word mede mogelijk gemaakt door One2track

One2track ontwikkeld GPS tracker horloges met SOS telefoonfuncties voor kinderen, ouderen en gehandicapten. ter ondersteuning van de mantelzorgers of ouders om snel te kunnen handelen in geval van nood of om juist een extra oogje in het zeil te houden.

www.One2track.nl


Meer informatie kunt u vinden op www.edwinvandersarfoundation.nl/