Maatschappij   

Aangemaakt door :

Stichting Goshen

Locatie:

, Hongarije

De stichting

 

Enige jaren geleden was ik op werkvakantie met een Christelijk kerkgenootschap in Hongarije met als doel om de lokale bewoners te helpen bij het opbouwen van hun leefomgeving en -situatie. Tijdens deze reis zag ik alle armoede en problemen bij deze mensen en langzaam begon er in mijn hart liefde te groeien om deze mensen te willen helpen. Dit had als gevolg dat ik enige jaren in Hongarije heb gewoond en heb ik geleefd onder de Roma´s. Ik leerde de bevolking kennen en ook hun gebruiken, rituelen en omgangsvormen. De grootste problemen die ik zag waren: werkeloosheid, drugsverslavingen en alcoholverslaving.

Hieruit ontstaat prostitutie, ongewenste zwangerschappen , gebroken huwelijken, gezinnen uit elkaar vallen. Kinderen van gescheiden ouders die bijna geen eten hebben en hierdoor op straat rond zwerven en blootgesteld worden een allerlei gevaren geestelijk en lichamelijk. De grootste problematieken spelen zich af in de wijken waar de Roma´s wonen en zie je letterlijk de schrijnende omstandigheden.

Ik zag ook hoe moeilijk het is voor de Roma jongeren om geaccepteerd te worden. Discriminatie tegen deze groep binnen de Hongaarse cultuur is  helaas aan de orde van de dag. Vaak kiest de jeugd hierdoor voor het criminele pad. Ze komen in criminele organisaties waarin ze volledig uitgebuit worden. Het word voor hun een visuele cirkel zonder oplossing waardoor velen kiezen voor zelfmoord. De leeftijd waarop velen kiezen via zelfmoord het leven te verlaten  ligt tussen de 20 en 30 jaar oud.

Daarom ligt het zó op mijn hart een kerk met gemeenschap te bouwen waar Hoop in Jezus een anker mag worden. Om deze gemeenschappelijke samenkomsten te vormen met een kerkelijk gebouw heb ik een opstart nodig. Laten we zeggen een financiële stroom waarop ik geleid door God zelfstandig verder het plan uit kan werken.

 

In Jacobus 2: 18 staat;  Laat mij dan uw geloof zien uit uw werken en ik zal u uit mijn werken mijn geloof laten zien. Dat is een tekst waar ik uit wil leven.

 

De stichting heeft geheel als doel om deze bevolkingsgroep te ondersteunen. Hierdoor komen alle baten ten goede aan dit doel en hebben wij geen winstoogmerk.


Kijk voor meer informatie op: www.stichtinggoshen.nl

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.