Stichting Vom Falorie Hulphonden

Help ons Helpen

Maatschappij

Created by :

Stichting Vom Falorie Hulphonden

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Vom Falorie traint en levert psychiatrische hulphonden aan mensen met een trauma. De hond wordt opgeleid om zijn toekomstige geleider in het dagelijkse leven te begeleiden. Hij is 24 uur per dag de steun en toeverlaat en doet dat met veel plezier, hij wil niet anders als bij zijn baas zijn! De training bestaat voornamelijk uit het  socialiseren en de hond leren zich onder alle omstandigheden rustig te houden. Wanneer de hond is gematcht aan een klant krijgt de hond nog een persoonlijk gerichte training. Door de training, de zorg en de nazorg is de aanschaf van een psychiatrische hulphond niet voor iedereen betaalbaar. De kosten komen op +/-  €13.500,- per hond.

Omdat de psychiatrische hulphonden niet worden vergoed  door de verzekeringen  en onze doelgroep vaak onder het modaal inkomen leeft, is Stichting Vom Falorie Hulphonden in het leven geroepen.        
Ons doel;
Personen met een trauma met een hond weer een plek in de maatschappij terug geven. Om ons doel te verwezenlijken zijn we afhankelijk van donaties en giften    
Wat doen we met de donatie?
Stichting Vom Falorie Hulphonden bestaat sinds december 2016 en is in het leven geroepen om financieel bij te kunnen dragen aan personen met een levenstrauma die niet zelf de (gehele)kosten van een psychiatrische hulphond kunnen bekostigen. Uw schenking zal een belangrijke aanvulling zijn op deze kosten. Een psychiatrische hulphond wordt niet door de verzekering vergoed, maar is voor de klant onvervangbaar. Hij is 24 uur per dag voor hem beschikbaar en doet zijn werk altijd met veel plezier. Stichting Vom Falorie Hulphonden vindt daarom ook dat geld niet een reden moet zijn om iemand een hond te weigeren, terwijl deze hem weer een plek zou kunnen geven in de maatschappij. Op onze site staan verschillende voorbeelden van klanten. psychiatrischehulphond.nl

Begin 2017 zijn we gestart met onze eigen foklijn en zijn ook op zoek naar gastgezinnen die voor ons pups willen opvoeden tot een sociale jonge hond. Hierdoor zullen we ook benches, voer en drinkbakken, manden, halsbanden, riemen, trainingsdekjes en pasjes moeten aanschaffen.