Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Sinterklaas Kapoentje

Locatie:

Amersfoort, Nederland

De stichting Sinterklaas Kapoentje wil alle kinderen in en om Amersfoort de mogelijkheid geven om pakjesavond mee te vieren en te delen in de magie van Sinterklaas. Dit ongeacht de financiële situatie van de ouders. De stichting vindt dat elk kind een cadeautje verdiend!


Wat doen wij


Sinterklaas kapoentje helpen?Sinterklaas is voor de meeste kinderen de mooiste periode van het jaar. Buiten is het koud en donker, de straten zijn mooi verlicht. Scholen zijn versierd en op tv wordt veel aandacht besteed aan de komst van de Sint. Vanaf begin november is de spanning van de aankomst van de Sint voelbaar. Met de stoomboot, gevolgd door talloze pakjesboten is de Sint onderweg naar Nederland, volgeladen met cadeautjes voor ieder lief kind! Voor ieder kind?


Kinderen die in armoede opgroeien missen vaak heel veel. Ze kunnen niet naar een sportclub, hebben geen geld voor een dagje dierentuin of missen verjaardagsfeestjes omdat er geen geld is voor een cadeautje. Zomaar een opsomming van activiteiten die deze kinderen moeten missen. Vaak is ze dat nog wel uit te leggen. Je kunt zeggen dat papa en mama nu even niet voldoende geld hebben.


Dat geldt echter niet voor Sinterklaas. Het is aan kinderen niet uit te leggen dat de Sint hen overslaat omdat de ouders geen geld hebben voor cadeautjes. De Sint maakt immers geen onderscheid tussen arme en rijke kinderen. De Sint kijkt alleen of je lief bent geweest. Krijg je geen cadeautje, ben je dus niet lief geweest. Dat is de logische gedachtegang van een kind. Wij van Sinterklaas Kapoentje vinden dit onverkoopbaar. Wij vinden dan ook dat alle kinderen recht hebben op een mooi cadeautje van de Sint!


Heel graag willen wij iets van de magie van Sinterklaas doorgeven aan kinderen uit minima-gezinnen. Kinderen die het hele jaar niets nieuws hebben gehad willen we toch op 5 december een cadeau geven dat ze helemaal zelf hebben uitgekozen. Spiksplinternieuw, in originele verpakking zonder dat iemand anders daarmee gespeeld heeft! Speciaal voor jou, van de Sint. Omdat jij bent wie jij bent en het waard bent! Gewoon daarom!

€ 0 van € 2.500
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.