Stichting queen Victoria

Niet nieuw, wel beter!

Kunst & cultuur

Created by :

Stichting queen Victoria

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

De stichting is gericht op het publiek. Namelijk zichtbaar maken dat wat met energietransitie te maken heeft, niet nieuw is. De techniek is hooguit beter dan toen. Dit doet de stichting door middel van:

- activiteiten door het gehele land;

- het laten zien van werkende voorbeelden uit het verleden.

Bij deze voorbeelden gaat het om de eerste in zijn soort. Dat wil zeggen, commercieel en in serie geproduceerd voor de consument. Dat het toen voor het eerst was, dat is innovatie. Daaraan wordt nu een vervolg gegeven door met verbeterde versie te komen. Per voorbeeld hebben we een project om tot deze voorbeelden te komen, al dan niet in samenwerking met andere partijen. Voor meer informatie over deze projecten wordt verwezen naar onze website (www.bakerqueenvictoria.com).

Deze growdfunding is gericht op het volgende:

    - Bij de term Innovatie kunnen mensen afwachtend worden. Dat raakt de voortgang bij de energietransitie. Door de voorbeelden te tonen (en men kan proeven, aanraken en beleven) en dat deze nog steeds werken, krijgt het publiek een ander perceptie. Het is niet nieuw, wel beter!

    - Het hiervoor werven van een van de eerste elektrische auto’s in Nederland en een van de eerste laadpalen, beiden uit 1907 (!)- Dat hiermee deze objecten uit een privécollectie wordt gehaald en wel beschikbaar is en blijft voor het publiek.

    - Kan een stuk unieke (technologische) geschiedenis in Nederland worden behouden. Deze objecten dreigen naar het buitenland te verdwijnen. Beiden objecten zijn uniek en de auto is het enige exemplaar van dat model in Europa.

Met jouw steun moet dit kunnen lukken!

Deze elektrische auto is inmiddels tot in detail gerestaureerd en functioneert als voorheen. Hierdoor is het een mooi voorbeeld om tijdens activiteiten door het gehele land te laten zien dat het technisch concept niet nieuw is. Dat samen met andere echte voorbeelden uit het verleden.

Bij voorbaat dank om dit samen met jou te mogen realiseren! Via de website nodigen wij je uit om een abonnement te nemen op onze digitale nieuwsbrief. Graag willen wij iedereen, en in het bijzonder donateurs, informeren over wat wij doen en over wat de betekenis is geweest van de donaties.