Stichting La Sonrisa

Een glimlach op het gezicht doet wonderen

Sport

Created by :

Stichting La Sonrisa

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Door middel van twee verschillende projecten willen wij verandering en vooral verbetering brengen in het leven van de vele kansarme kinderen, jongeren en ouderen in deze jungle-stad te Peru.

1. Onderwijs project leesonderwijs
De doelen van dit project zijn het leesonderwijs verbeteren op de basisscholen en leerkrachten vakkundig maken binnen het onderwerp technisch lezen. Hiermee kan het analfabetisme aangepakt worden en leren kinderen daadwerkelijk goed lezen.

2. Sport project zelfvertrouwen door kickboksen
Het doel van dit project is kinderen leren zichzelf te verdedigen. Tevens heeft het als doel, zoals de naam al zegt, het zelfvertrouwen te verhogen door middel van kickboksen. Veel kinderen worden misbruikt en mishandeld zowel binnen als buiten de families en hebben traumatische ervaringen opgedaan. Een ander probleem is dat kinderen geen positieve feedback ervaren vanuit huis noch school. Dit tezamen maakt dat ze de begrippen respect, vertrouwen en bescherming niet kennen. De bedoeling is dat zij deze begrippen wél zullen leren én voelen door het sport project. Het moet een plek van vertrouwen worden waar ook open gesproken kan worden over problemen die worden ervaren. Een uitlaatklep voor kinderen en een plek waar zij zichzelf mogen zijn en uiten.

Doelstelling
Kinderen een eerlijke kans geven op goed onderwijs en persoonlijke ontwikkeling.