Stichting Klavertje2

samen strijden tegen Usher

Gezondheidszorg

Created by :

Stichting Klavertje2

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

De zusjes Lotte (17) en Roos (15) Klaver weten sinds begin 2016 dat zij lijden aan het Ushersyndroom. Deze erfelijke aandoening leidt uiteindelijk tot doofblindheid. Slechthorend zijn zij al sinds hun geboorte, maar nu gaat hun gezichtsvermogen dus ook achteruit. 

De stichting Klavertje2 heeft ten doel meer bekendheid te geven aan de erfelijke aandoening Ushersyndroom, in de breedste zin van het woord. In het bijzonder ondersteunen we financieel wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en de gevolgen van deze aandoening en naar mogelijke behandelmethoden. Dit wordt namelijk niet gefinancierd door de overheid want - grote pech - het is een zeldzame aandoening. Niet meer dan 800-1.000 mensen in Nederland lijden aan het Ushersyndroom.

Verder ondersteunen wij jonge mensen die lijden aan de aandoening en die gaandeweg steeds meer beperkingen zullen gaan ondervinden zolang de aandoening geen halt kan worden toegeroepen. 

Er is dus geld nodig, veel geld. Stort met een gul hart via onze acties op Whydonate.  Maak mogelijk dat er tijdig een behandeling wordt gevonden!