Stichting Gerwins KoBa

Brengt ouderen samen

Kunst & cultuur

Created by :

Stichting Gerwins KoBa

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Stichting Gerwins KoBa
€ 0 of € 16.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Gerwin’s KoBa is afgeleid van de naam Gerwin en de eerste 2 letters van de woorden koken en bakken. Gerwin Nijenhuis is de eigenaar.

Gerwin’s KoBa is gespecialiseerd in het verzorgen van kookworkshops, gericht op traditionele Hollandse gerechten van vroeger met behulp van ouderwetse apparaten, producten/ingrediënten en kook- en baktechnieken.

Gerwin’s KoBa gaat deze workshops verzorgen voor (eenzame) ouderen met als sociaal maatschappelijk hoofddoel om deze doelgroep een zinvolle dagbesteding te bieden door de ouderen uit hun sociaal isolement te halen en met elkaar in contact te brengen. Bovendien leren de ouderen ook koken op de manier zoals men dat vroeger deed en zal dit voor hen een feest van herkenning zijn, aldus initiatiefnemer Nijenhuis.

Tot slot worden de bereide maaltijden gezamenlijk opgegeten. Volgens Nijenhuis is dit voor de ouderen een welkome doorbreking van hun standaard eetpatroon.