Stichting En Mi Salsa

Empowering women to lift themselves out of poverty

Maatschappij

Created by :

Stichting En Mi Salsa

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

All the information (Tittle, description and content) is auto-translated using Google Translate.

Wat is En Mi Salsa? 

En Mi Salsa is een Nederlandse stichting die kansarme Maya-vrouwen uit de hooglanden van Guatemala een betere toekomst biedt door ze te helpen hun prachtige handwerk tegen een eerlijke prijs gezamenlijk te verkopen. 

Waarom En Mi Salsa?
Guatemala kampt met grote armoede, veel geweld en hoge werkeloosheid. Vrouwen en hun kinderen bevinden zich vaak in een kwetsbare positie, maar kunnen juist met een relatief klein zetje in de rug voor stabiliteit en vooruitgang in de hele samenleving zorgen. 

In het pittoreske plaatsje Chichicastenango komen tweemaal per week vrouwen uit de omgeving samen om hun handwerk te verkopen op de grootste markt van Centraal Amerika. Zij verkopen hun producten tegen een veel te lage prijs, door moordende concurrentie en financiële nood. Daardoor kunnen ze hun gezinnen niet van basisbehoeftes op het gebied van gezondheid en onderwijs voorzien. 

Wat doet En Mi Salsa? 
Onze stichting heeft vrouwencoöperatie Ut’z Bat’z in Chichicastenango opgericht waar laaggeschoolde Maya-vrouwen een inkomen verdienen met het maken van kwaliteit handwerkproducten. Zij ontvangen trainingen in handwerktechnieken, bedrijfsvoering en empowerment. Zo leren de vrouwen eigen keuzes te maken en hun zelfvertrouwen te vergroten. Ze investeren zo in wat zij belangrijk vinden: de toekomst van hun kinderen.

Onze volgende stap is het zoeken naar exportmogelijkheden om de toekomst van de coöperatie te garanderen en te laten groeien. Hiervoor hebben we een crowdfunding campagne opgezet.