Stichting Duniya

De wereld kunnen we niet veranderen, iemands wereld wel

Educatie

Created by :

Stichting Duniya

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Onderwijs en medische zorg, het klinkt zo gewoon maar dat is het helemaal niet voor veel kinderen op deze wereld. In de Noord Indiase stad Varanasi ligt sloppenwijk Nagwa, hier wonen heel veel gezinnen met kinderen die nergens recht op hebben. Oneerlijk! En daarom heeft Stichting Duniya in deze wijk, samen met de lokale bevolking, een schooltje opgericht. In 1996 was de school nog heel klein, maar inmiddels gaan er 100 kinderen dagelijks naar school toe en kan een hele nieuwe generatie lezen en schrijven! Onze school heet Duniya Education, Duniya betekent overigens ‘wereld’ en we vinden het ook een energieke klank hebben: Doen-Ja!

Samen met de hulp van donateurs en inzamelingsacties kunnen wij ons werk doen. En we doen heel veel!100 kinderen gaan dus dagelijks naar school en dan krijgen ze van ons ook een gezonde en voedzame maaltijd. Soms is dit de enige maaltijd die de kinderen eten. Als kinderen ziek zijn mogen ze langs bij onze schooldokter en ook hebben we een tandarts die de gebitten controleert!
Om goed voor de dag te komen op school krijgen alle kinderen van ons een mooi uniform, schoenen, sokken en natuurlijk een schooltas met boeken. De ouders van de kinderen dragen hier ook een klein steentje aan bij hoor. Als je namelijk zelf ergens aan bijdraagt, dan ben je extra zuinig op je spullen. Omdat ouders soms heel weinig verdienen, vinden we iedere bijdrage goed.

Als onze kinderen de basisschool hebben doorlopen wacht net als inNederland de Middelbare School. Deze heeft Stichting Duniya niet, maar we zijn bevriend met een Middelbare School in de buurt. De directeur vindt ons project heel mooi en daarom mogen onze kinderen bij hem verder leren. We zijn heel trots op 5 van onze leerlingen die na 8 jaar middelbare school (Indiaas onderwijssysteem werkt anders dan bij ons) nu door mogen studeren op de grootse Universiteit van de stad! Het is nog niet eerder gebeurd dat kinderen uit de sloppenwijk waarin we werken, deze kans krijgen. En weet je wat het mooie is! Al deze kinderen willen leraar of dokter worden en dan gaan werken in Nagwa om zo onze projecten te kunnen blijven draaien. We zijn hier heel trots op! 

In India zijn 11 mensen in dienst van Stichting Duniya, dat zijn leraren en leraressen, keukenpersoneel & sociaal werkers. Iedere dag zijn ze in de weer met de gezinnen en de kinderen. Ze willen allemaal dat de kinderen de kans moeten krijgen op een betere toekomst. Het Nederlandse bestuur van Stichting Duniya werkt geheel op basis van vrijwilligheid.

Stichting Duniya zoekt donateurs die willen helpen onze school draaiend te houden. De kosten voor de school zijn 3000 euro per maand.