Stichting Co-Cycling

Fietsen voor de allerkleinsten!

Sport

Created by :

Stichting Co-Cycling

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Stichting Co-Cycling is een initiatief van co-assistenten die naast hun passie voor geneeskunde fanatieke wielrenners zijn. Sinds 2014 organiseren zij jaarlijkse de Co-Cycling Tour: een fietstocht rondom Amsterdam voor iedereen die van fietsen houdt van elk niveau, om geld op te halen voor een goed doel. De 5de editie van de Co-Cycling Tour vind dit jaar plaats op 9 juni 2018 en we zullen dit jaar geld ophalen voor Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. 

Waarom Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis?
Eén op de zeven kinderen wordt al voor de 37e week van de zwangerschap geboren en jaarlijks ruim 2.000 kinderen zelfs voor de 32e week. Wanneer baby’s zo vroeg geboren worden, is de kans groot dat dit blijvende gevolgen heeft op hun functioneren op latere leeftijd. De huidige IC Neonatologie is krap en druk- er zijn veel prikkels voor de pasgeborene, weinig behandelruimte voor medisch personeel én er is een verhoogd risico op infecties. De nieuwe Amsterdamse IC Neonatologie zal bestaan uit 36 “Single Bed Units”, eigen kamers voor elk kind met ruimte voor zorgverlening volgens de huidige medische standaard. Een prikkelarme omgeving waar het kind kan aansterken, waar ouders bij hun kind kunnen overnachten, waar ze een lagere kans op infectiegevaar hebben én waar hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek verricht kan worden. 

Onze droom is om met de Co-Cycling Tour 2018 €40.000- op te halen om zo één Single Bed Unit te realiseren! Een vliegende start voor de trappertjes van de toekomst! Fiets jij met ons mee? Schrijf je nu in op www.cocycling.nl