Stichting Anita helpt zeeland

directe hulp aan basisbehoeften

Maatschappij

Created by :

Stichting Anita helpt zeeland

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Onze stichting is bedoeld om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving en omstandigheden voor gezinnen met een sociaal en of economisch probleem in de regio Zeeland.
Deze stichting beoogt in het bijzonder een middel, om vooral gezinnen met kleine kinderen de kans te geven op gezond voedsel en kleding door het aanbieden van deze middelen op de verdeelpunten in deze regio.

Er heerst ontzettend veel verborgen armoede in Zeeland, echt noodlijdende gevallen zoals bijvoorbeeld door huisuitzetting, scheiding of schuldsanering.
De leden van Anita helpt Zeeland ondersteunen elkaar door het uitwisselen van kleding en huisraad, maar ook veel voeding in droge vorm zoals pasta, rijst en andere producten.
Verder hebben de beheerders en actieve leden de taak op zich genomen om in hun regio zoveel mogelijk sponsors te vinden , zoals bijvoorbeeld de plaatselijke bakker of kruidenier, die wekelijks een x aantal producten willen afstaan voor verdeling over de diverse regio’s.
De bestuurders verzorgen hoofdzakelijk de logistieke acties door wekelijks van Zeeuws-Vlaanderen naar Walcheren of verder te rijden om de aangeleverde goederen zoals voedsel, kleding of klein huisraad te verdelen over de uitdeelpunten daar.
Wij hebben een aantal grote sponsors die ons wekelijks voorzien van vers zoals vlees, vleeswaren aardappelen en groente.