Stichting Afrikaanse Albino's (SAA)

Op 12 mei rent SAA mee met de 10-42 km tijdens de Marathon van Utrecht om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor mensen met albinisme in Afrika. Doe jij ook mee?!

Vrijwilligerswerk

Created by :

Stichting Afrikaanse Albino's

Location:

Utrecht, Nederland

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Beste donateur,

 

Wie zijn wij?

Stichting Afrikaanse Albino’s zet zich sinds 2004 in voor mensen met albinisme in Afrika door zonnebrandcrème te transporteren naar diverse Afrikaanse landen. Daarnaast ondersteunt de stichting lokale projecten in Afrika waarbij ze zelf zonnebrandcrème produceren. 

 

Waarom is dit belangrijk?

Mensen met albinisme maken weinig tot geen pigment aan in hun huid, haren en ogen waardoor zij niet voldoende beschermd zijn tegen de UV-straling van de zon. Zonverbranding door overmatige zonexpositie geeft een verhoogd risico op huidkanker. Het is heel belangrijk om hen van zonnebrandcrème te voorzien, omdat dit vaak niet te verkrijgen is in Afrika. Door goede voorlichting over het gebruik van zonnebrandcrème te geven, naast de donaties, kunnen mensen met albinisme zich beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-licht waarmee de kans op huidkanker aanzienlijk wordt verlaagd.

 

Waarom doen wij mee met de 10-42 km tijdens de Marathon van Utrecht?

Op 12 mei willen wij extra aandacht vragen voor mensen met albinisme in Afrika. Doneer. zodat wij in de toekomst mensen met albinisme in Afrika kunnen blijven ondersteunen!

 

Alvast bedankt!

 

Met vriendelijke groet,

 

Stichting Afrikaanse Albino's