Sport   

Created by :

Tess Boekhoud

Location:

Barendrecht, Nederland

Steun Tess op weg naar de top!

Tess is 15 en heeft een droom! Ooit wil zij met haar zitski schitteren op de Paralympische Spelen. Alle vrije tijd besteedt ze aan trainen in binnen- en buitenland, met een haarscherp doel voor ogen. Geboren met spina bifida, rijdend in een rolstoel, heeft zij in de sport haar kracht en talent gevonden. Op naar de top!

'Ik ben dan misschien wel gehandicapt, maar zo voel ik me helemaal niet en zo moet je me ook niet behandelen!' Het zijn woorden die Tess op het lijf geschreven staan. Bij haar geboorte bleek zij een open ruggetje te hebben (spina bifida) en haar toekomst was onzeker. Doorzettingsvermogen, denken in kansen en mogelijkheden en een sterke wil maakt dat ze sterk is en geen beperkingen ervaart. Haar eerste rolstoeltje kreeg zij toen ze 18 maanden oud was en ze ontdekte de wereld in het haar zo kenmerkende hoge tempo. Snelheid, spanning, adrenaline, heuveltjes en stoepranden op en af, ze was er snel handig mee. En dat het liefst met zoveel mogelijk publiek ;-) Op haar vierde suisde Tess in Oostenrijk van de bergen, voor de eerste keer in een zitski. Met de handen in de lucht gaf ze aan dat het allemaal nog sneller en platter door de bocht mocht. De liefde voor het skiën was geboren.De afgelopen jaren heeft Tess veel trainingen gehad bij de VGW (vereniging voor gehandicapte wintersporters). Tijdens deze trainingen in Oostenrijk bleek ze veel talent, motivatie en enthousiasme te hebben voor het skiën. De droom om ooit met haar zitski te schitteren op de Paralympische Spelen ontstond daar. 

Alle vrije tijd die ze heeft, besteedt ze aan het trainen om deze droom te verwezenlijken. Sneeuwtrainingen in binnen- en buitenland en kracht- en conditietrainingen. Inmiddels heeft Tess een jaar bij het Talententeam van de Nederlandse Skivereniging getraind en haar eerste wedstrijd geskied.Komend seizoen komt Tess weer een stap dichter bij haar droom. Nog meer skiën, bochten, slalommen, snelheid en dus nog intensiever trainen en ... echte, officiële Para Alpine wedstrijden in Europa skiën. Om deze droom te realiseren, zoekt Tess sponsors. Mensen die een financiële bijdrage kunnen leveren aan de binnen- en buitenlandtrainingen (wekelijkse trainingen in Landgraaf en zes weken trainingen in de Alpen) en alle benodigde materialen. Iedere bijdrage is welkom en zal de droom van Tess dichterbij brengen. 

€ 1.600 of € 9.500
16.8% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Mirjam a year ago Hey Tess een kleine bijdrage van de dochter van een van de juffen van de Vlij/Kiem. Ik heb je altijd bewonderd om je doorzettingsvermogen, ga zo door meid! Je komt er zeker!
€5
Emmanuel a year ago
€100
Anonymous a year ago
€25
Hans 2 years ago
€25
Mirjam a year ago Hey Tess een kleine bijdrage van de dochter van een van de juffen van de Vlij/Kiem. Ik heb je altijd bewonderd om je doorzettingsvermogen, ga zo door meid! Je komt er zeker!
€5
Emmanuel a year ago
€100
Anonymous a year ago
€25
Hans 2 years ago
€25