Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Stichting STER(k)

Locatie:

Netherlands, Netherlands

In Nederland krijgen ieder jaar 180-200 vrouwen tijdens hun zwangerschap te horen dat ze kanker hebben. Zij kunnen nu nog niet op een specifiek voor hen bestemde plaats terecht, en krijgen daardoor niet altijd de hulp die nodig is. Stichting STER(k) is er om dat veranderen, en met jullie hulp wordt dat mogelijk!

Steun Stichting STER(k) en help zwangere vrouwen met kanker!Stel je voor dat je tijdens je zwangerschap te horen krijgt dat je kanker hebt. Dat is alsof de grond onder je voeten verdwijnt. Je verheugt je op het nieuwe leven dat er aan komt, maar moet ook opeens vechten voor je eigen leven. 


En dat gebeurt vaker dan je denkt. Elke week krijgen - alleen al in Nederland - drie à vier vrouwen tijdens hun zwangerschap te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn dus zo’n 180-200 vrouwen per jaar. 


Wij helpen zwangere vrouwen met kanker

Stichting STER(k) wil er zijn voor vrouwen die tijdens hun zwangerschap of in het eerste jaar na hun bevalling een kankerdiagnose hebben gekregen. Deze hele specifieke doelgroep kan nu nog niet op een speciaal voor hen bestemde plek terecht. Daardoor krijgen deze vrouwen niet altijd de steun die zo hard nodig is. 


We willen informatie delen en emotionele en praktische steun geven aan deze vrouwen. We kunnen bijvoorbeeld informatie geven over borstvoeding en hechting. Of emotionele steun als vrouwen zorgen hebben over hun behandeling of de effecten daarvan op hun ongeboren kind. Of als ze bang zijn hoe het verder moet als de behandeling onverhoopt niet aanslaat. Denk bij praktische hulp aan bijvoorbeeld het regelen van extra kraamzorg, oppas of hulp in het huishouden. Uiteindelijk willen we deze groep vrouwen waar nodig ook financieel ondersteunen om deze praktische zaken te bekostigen.


Het doel van deze Stichting is zwangere vrouwen met kanker helpen zodat ze zich zo veel mogelijk gewoon zwangere vrouw en jonge moeder kunnen voelen! 


Alles op één platform

Om deze groep vrouwen en hun gezin zo goed mogelijk te kunnen helpen, creëren we een platform in de vorm van een website met een bijbehorend forum. Hierop is alle informatie te vinden en kunnen vrouwen onderling in contact komen met elkaar. Zo staan zij er niet alleen voor. 


Wat kun jij doen?

Om deze Stichting te starten, hebben we jullie hulp nodig! We hopen een bedrag op te halen waarmee de eerste opstartkosten van de Stichting worden gedekt. Vervolgens willen we ook voldoende solide zijn om alle verdere activiteiten op te zetten. De overheadkosten van Stichting STER(k) houden we zo klein mogelijk, we werken voornamelijk met vrijwilligers. Maar om goed op te starten en een functioneel platform te creëren is geld nodig.


Met jouw hulp wordt dit mogelijk en kunnen we ons doel behalen!€ 10.600 van € 10.000
106% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.