Steun mij in het bijdragen aan een veilige plek voor jonge kansarme Cambodjaanse kinderen!

Steun mij in het bijdragen aan een veilige plek voor jonge kansarme Cambodjaanse kinderen!

Maatschappij

Created by :

Steun mij in het bijdragen aan een veilige plek voor jonge kansarme Cambodjaanse kinderen!

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 1.067 of € 615
173.5% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

In de sloppenwijken van Phonm Penh hebben veel mensen geen baan. Om toch een beetje geld bij elkaar te sprokkelen, lopen deze Cambodjaanse inwoners hele dagen op de vuilnisbelt rond om spullen te verzamelen, zodat deze doorverkochtkunnen worden. In een soms ondragelijke hitte verblijven hele jonge kinderen vaak de hele dag op dezelfde vuilnisbelt. Ze worden dan omringd door stinkend afval. U heeft er ongetwijfeld weleens beelden van gezien.

Om de jonge kinderen weg te houden van deze ongezonde omstandigheden, is het ‘New Children Daycare Center’ opgericht. Dit kinderdagverblijf biedt jonge kinderen (tussen de 3 en 6 jaar oud) een veilige, schone en plezierige omgevingom te kunnen spelen en leren. De kinderen krijgen hier zorg, structuur en aandacht. Hiernaast geeft het ook de ouders de gelegenheid om te gaan werken en een toekomst voor hun gezin op te kunnen bouwen.

Binnenkort ga ik een rondreis maken door o.m. Azië en heb ik besloten om in december 2016 voor 3 weken vrijwilligerswerk te gaan doen in dit “New Children Daycare Center’ in Phonm Penh. Ik word daarbij begeleid door de vrijwilligersorganisatie “Voluntoura”. Gedurende deze 3 weken ga ik hulp bieden aan het lokale team, een bijdrage leveren aan de dagelijkse verzorging van de peuters en kleuters en hen spelenderwijs Engelse les (tellen, alfabet, woordjes) geven. Op deze manier kan ik veel voor de minder bevoorrechte families betekenen!

Helaas kunnen de kosten voor mijn begeleiding en verblijf (onderkomen, maaltijden en dagelijks vervoer) niet door de Cambodjaanse overheid/gemeenschap of Voluntoura betaald worden. Daarom zou ik het enorm op prijs stellen als je mij hierin zou willen ondersteunen. Het totaalbedrag voor deze drie weken is 615 euro. Dit bedrag is inclusief een verblijf met ontbijt en lunch en exclusief kosten als inentingen, vliegticket en diner.

Alle beetjes helpen en elke donatie is dan ook meer dan welkom!

Mocht het bedrag van de donaties hoger zijn dan de kosten die ik maak, dan zal ik dit op een mooiemanier lokaal besteden (aanschaffen van speelgoed, schoolspulletjes, etc.). Ik zal jullie hier zeker van op de hoogte houden!

Tijdens het verblijf zal ik veel foto’s nemen en een verslag bij houden, om deze ervaring memorabel te maken. Uiteraard wil ik dit graag met jullie delen, en zal ik dan ook de emailadressen van de donateurs noteren, zodat ik jullie per email op de hoogte kan houden.


Alvast enorm bedankt, mede namens al deze Cambodjaanse kinderen!